Trabzon Hafif Raylı Sistemine Bir Adım Daha: İmza 24 Nisan'da!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, şehrin merakla beklediği hafif raylı sistem projesi ile ilgili önemli bir gelişmeyi duyurdu.

Trabzon Hafif Raylı Sistemine Bir Adım Daha: İmza 24 Nisan

Genç, projenin protokolünün 24 Nisan Çarşamba günü Trabzon'da imzalanacağını açıkladı.

Heyecanını dile getiren Genç, "Ulaşımla ilgili bir Trabzonlu olarak hayıflanıyorum. Samsun'da var Trabzon'da da olacak. Hafif raylı sistemle sanayi, sistemiyle Gülcemal ile Trabzon level atlayacak. Bu şehir bize yetki vermiş. Buna gücümüz var. Cumhurbaşkanımıza verdiğimiz sözü tuttuk" dedi.

Proje ile Trabzon'da Ulaşım Rahatlayacak

Hafif raylı sistem projesi, Trabzon'un ulaşım sorununa önemli bir çözüm getirmesi bekleniyor. Proje kapsamında, Akçaabat ilçesinden Meydan Bölgesi'ne, Karadeniz Teknik Üniversitesi'ne, Trabzon Otogarı'na ve Trabzon Havalimanı'na uzanan 31,9 kilometrelik bir hat inşa edilecek. Hat üzerinde 56 istasyon bulunacak.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte Trabzon'da trafik yükünün hafiflemesi ve şehir içi ulaşımın daha hızlı ve konforlu hale gelmesi hedefleniyor.

Trabzon'da Heyecan Artıyor

Hafif raylı sistem projesinin imzalanmasıyla ilgili haber, Trabzon'da büyük bir sevinçle karşılandı. Şehir sakinleri, projenin hayata geçmesini sabırsızlıkla bekliyor.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ
1

CHP Pazar İlçesinde Çay Fiyatı İçin Eylem Yaptı

2

RTEÜ ‘Spor Dostu Kampüs’ için bayrak yarışında

3

Rize’de “Aronya, Adaçayı, Maviyemiş ve Ceviz Bahçeleri Kurulumu Projesi” Gerçekleştirildi

4

Başkan Aksoy; “Esnaf Kredi Kooperatiflerimiz her zaman Esnafımızın yanında olmuştur”

5

Ayder yolunda heyelan