Trabzon Beşikdağ'daki teleferikte Türk’e ayrı yabancıya ayrı tarife!
Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde 3 yıllık aranın ardından yeniden işletilmeye başlayan Beşikdağ Teleferik, kısa sürede yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.
Tesisteki ziyaretçi sayısı günde 700 ila 1000 kişi arasında değişirken, fiyat tarifesi yerli ve yabancı turistler için ayrı belirlendi. Yerli turistler için tam gidiş dönüş 80, öğrenci gidiş dönüş 50, tek yön fiyatı 60 öğrenci tek yön fiyatı 40 TL oldu. Yabancı turistler için çift yön 12, çocuklar için çift yön 10, tek yön gidiş 10 ve indirimli tek yön 8 Dolar oldu.
Beşikdağ Teleferik’teki çalışmalar ve fiyat tarifesi hakkında günebakış’a özel açıklama yapan işletmeci Selçuk Esinler, “Hedefimiz Karadeniz'deki turizm Trabzon'un batısına çekmekti. Onda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Şu anda AVM inşaatını tamamlıyoruz. Alt istasyondaki alışveriş merkezini bu yılın sonunda bitireceğiz. Önümüzdeki yıl üst bölgede yarım kalan çalışmalarımız var. Bugüne kadar yaptığımız çalışmanın bir o kadarını daha yapacağız. Bir sonraki yılın sonunda otel inşaatına başlayacağız.” dedi.
Beşikdağ’da yerli ve yabancı turist için ayrı fiyat tarifesi oluşturulmasının ardından olumsuz bir tepki alıp almadığının sorulması üzerine işletmeci Selçuk Esinler, “Olumsuz bir tepki almadık. Bu zaten uygulanan bir şey. Antalya'daki bütün teleferikler de var. Bursa teleferik de uyguladı. Ordu teleferikte var. Sonuçta bu tesisler Türk insanının vergileriyle yapılan tesisler. Dolayısıyla onların bu işte bir ayrıcalıklarının olması lazım. İtiraz edenler bunu bir tür devletin sağlamış olduğu sübvansiyon olarak da görmeli.” yanıtını verdi.
Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde 3 yıllık aranın ardından yeniden işletilmeye başlayan Beşikdağ Teleferik, kısa sürede yerli ve yabancı turistlerin ilgisini üzerine çekti. Tesisteki ziyaretçi sayısı günde 700 ila 1000 kişi arasında değişirken, 2 binli rakamlar hedeflenmeye başladı. Yoğun ilgi çeken tesiste fiyat tarifesi de yerli ve yabancı turistler için ayrı belirlendi. Yerli turistler için tam gidiş dönüş 80 TL, öğrenci gidiş dönüş 50 TL, tek yön fiyatı 60 TL öğrenci tek yön fiyatı 40 TL oldu. Yabancı turistler için çift yön 12 USD, çocuklar için çift yönlü bilet 10 USD, tek yön gidiş 10 USD ve indirimli tek yön 8 USD oldu.
Beşikdağ Teleferik’teki çalışmalar ve fiyat tarifesi hakkında günebakış’a özel açıklama yapan işletmeci Selçuk Esinler, “Beşikdağ Teleferik bir destinasyon olmaya başladı diyebiliriz. Gelen misafirlerimizi, misafirlerimizin hangi ülkeden geldiklerini girişte kaydediyoruz. Şu anda teleferikte elde ettiğimiz rakamlar beklediğimizden daha iyi noktada. 3 yıldır çalışmayan bir tesis vardı. Yukarıdaki santral bölgesi son haline getirilememişti ama 21 Mart'tan itibaren tamamladık. Şu anda gelen turistlerimiz, misafirlerimiz yukarıda en az 2-3 saat geçirebilecek ortama sahipler. İlerlediğimizi rakamlar bize gösteriyor. Günlük 700-1000 arasında ziyaretçimiz mevcut. Hedefimiz o bölgeyi turizmin kalbi haline getirmek. Orta Doğu'dan gelen misafirlerimiz bölgemiz için çok kıymetli olan Uzungöl’ü, Ayder’i görüyorlar ama her sene aynı yerleri görmek anlaşılan onlara da belli bir bıkkınlık. Ordu tarafı teleferik için çok uzak geliyor. Dolayısıyla ilgi bu tarafa doğru oluştu. Hedefimiz Karadeniz'deki turizm Trabzon'un batısına çekmekti. Onda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Yatırımlarımız devam ettikçe, yukarıdaki tesisler çeşitlendikçe eminim Beşikdağ önemli bir istasyon haline gelecek. Günlük 2 bin kişilik ziyaretçi rakamına ulaşacağız. Günlük iki binler şu anda bizim planladığımız sayılar.” ifadelerini kullandı.
Beşikdağ’a yapılacak olan otel yatırımının sorulması üzerine teleferik işletmecisi Selçuk Esinler, “Şu anda AVM inşaatını tamamlıyoruz. Alt istasyondaki alışveriş merkezini bu yılın sonunda bitireceğiz. Önümüzdeki yıl üst bölgede yarım kalan çalışmalarımız var. Alanı genişletme, peyzaj gibi. Önümüzdeki yıl bugüne kadar yaptığımız çalışmanın bir o kadarını daha yapacağız. Bir sonraki yılın sonunda otel inşaatına başlayacağız. Şu anda 40’ın üzerinde arkadaş bizimle çalışıyor. Sayılarını arttırmayı planlıyoruz. Hem bölgeye bir canlılık getirdik hem de arkadaşlarımıza istihdam imkanı sağladık. Bu güzel bu bundan dolayı da mutluyuz.” açıklamalarında bulundu.
Beşikdağ’da yerli ve yabancı turist için ayrı fiyat tarifesi oluşturulmasının ardından olumsuz bir tepki alıp almadığının sorulması üzerine işletmeci Selçuk Esinler, “Olumsuz bir tepki almadık. Bu zaten uygulanan bir şey. Teleferik sistemlerinin çoğunda uygulanıyor. Antalya'daki bütün teleferikler de var. Antalya'da üç tane teleferik var. 2010 senesinde teleferikleri kurduklarından itibaren yabancı Türk ayrımı yaptılar. Bursa teleferik de uyguladı. Antalya teleferikte belediyenin işlettiği bir tesis var. Orada uygulandı. Biz Alanya teleferiğini de işletiyoruz, orada da aynı. Ordu teleferikte var. Sonuçta bu tesisler Türk insanının vergileriyle yapılan tesisler. Dolayısıyla onların bu işte bir ayrıcalıklarının olması lazım. İtiraz edenler bunu bir tür devletin sağlamış olduğu sübvansiyon olarak da görmeli.” yanıtını verdi.