Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Türk Polis Teşkilatı’nın 180. kuruluş yıl dönümü ve 10 Nisan Polis Haftası dolayısıyla İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, Şehit Meriç Alemdar Polis Okulu Müdürü İsmail Akıntürk ve İl Emniyet Müdürlüğü personelini makamında kabul etti.
Vali Yıldırım, ziyarette yaptığı konuşmada, Emniyet Teşkilatı’nın özverili çalışmalarına vurgu yaptı. Yıldırım, “Kuruluşundan bu yana büyük bir fedakârlık, sabır ve cesaretle halkımızın huzur ve güvenliğini sağlayan, devletimizin bölünmez bütünlüğüne yönelik tehditlere karşı mücadele eden Emniyet Teşkilatımız, şanlı ve şerefli bir geçmişe sahip köklü bir kurumdur,” dedi.
Polislik mesleğinin hem geleneksel değerlerle toplumsal hukukun bir parçası hem de çağdaş hukuk devletinin temel taşlarından biri olduğunu belirten Yıldırım, “Gecesi gündüzü olmayan bu kutsal meslek, yalnızca bir görev değil, aynı zamanda büyük bir sorumluluktur. Polislerimiz, halkın güvenliğini sağlarken adaletin tesisi ve suçla mücadelede önemli bir rol üstleniyor,” ifadelerini kullandı.
Türk Polis Teşkilatı’nın 180. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Vali Yıldırım, tüm emniyet mensuplarına görevlerinde başarılar diledi. İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk ise Polis Haftası kapsamında düzenlenecek etkinlikler hakkında Vali Yıldırım’a bilgi verdi.