meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Trabzon’da Armada Grup tarafından yapımına 2016’da başlanan ancak bir türlü tamamlanamayan Fuar ve Kongre Merkezi mühürlenmiş halde bekliyor

Trabzon'da tamamlanamayan Armada’ya Trabzonspor talip mi?

KARADENİZ 20.07.2023 10:10:00 0
Trabzon’da Armada Grup tarafından yapımına 2016’da başlanan ancak bir türlü tamamlanamayan Fuar ve Kongre Merkezi mühürlenmiş halde bekliyor

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Trabzonspor’un da ilgilendiği ileri sürülen Fuar ve Kongre Merkezi hakkındaki son gelişmeleri anlattı.

TAAHHÜT VERİLMEZSE SÖZLEŞME İPTAL EDİLECEK

Başkan Bıyık, “Bir aylık süre içerisinde Arap yatırımcı Dünya Ticaret Merkezi yönetimine bu inşaatı bir yıl içerisinde tamamlayacağına dair gerekli taahhüdü vermezse, belediyeyle olan hukuki işlemlerini tamamlamazsa, Dünya Ticaret Merkezi'ne olan borçlarını ödemezse, sözleşmesini feshetmiş olacağız. Ya yeni bir yatırımcı bulacağız şu ana kadar yapılan yatırımın bedelini DTM yönetimine ödeyerek burayı alacak ya da Dünya Ticaret Merkezi yönetimi bu binaları mevcut haliyle satacak.” dedi.

TRABZONSPOR’DAN TALEP DİLEKÇE, ÖNERİ YOK

Trabzonspor’un da merkeze talip olduğu iddiaları üzerine Bıyık, “Buraya talip olacak kişinin elinde nakit 500-600 milyon parası olması lazım. Yatırımcıya, ‘Bugüne kadar harcamış olduğun kadarını biz sana veriyoruz.’ dememiz lazım. Ödeyebilecek kadar sermayesi olan bir yatırımcının talip olması lazım. Trabzonspor konusunu basından okudum. Konunun ciddiyetinin ne olduğunu, talip olanın kim olduğunu net bir biçimde öğrenemedik. Bize ulaşan bir talep, dilekçe veya bir şey yok.” diye konuştu.

Trabzonspor’un da ilgilendiği ileri sürülen Fuar ve Kongre Merkezi hakkında açıklamalarda bulunan Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, “Arap yatırımcı şu ana kadar o alanda % 40’lık bir çalışma tamamladı. İşin sadece yüzde 40’ını yaptı. Yaklaşık 2 yıldır kendisiyle bu işin tamamlanması noktasında müzakerelerimiz var ama bir yol alamadık. Ruhsatı bitmiş mühürlü bir bina. Ben birkaç sefer Arap yatırımcıyla telekonferans yoluyla görüşmek durumunda kaldım. Görüşmelerimize rağmen çok yol alamadık. Bu bir aylık süre içerisinde Arap yatırımcı gelip Dünya Ticaret Merkezi yönetimine bu inşaatı bir yıl içerisinde tamamlayacağına dair gerekli taahhüdü vermezse, belediyeyle olan hukuki işlemlerini tamamlamazsa, Dünya Ticaret Merkezi'ne olan borçlarını ödemezse buradaki sözleşmesini feshetmiş olacağız. Fesih ettikten sonra hukuken de süreç başlamış olacak. Ya yeni bir yatırımcı bulacağız. Şu ana kadar yapılan yatırımın bedelini DTM yönetimine ödeyerek burayı alacak ya da Dünya Ticaret Merkezi yönetimi bu binaları mevcut haliyle satacak tapusunu. Çeşitli yöntemler var. Öncelikli olarak şu anda Arap yatırımcının bulunmuş olduğu muallak durumu çözmeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

TRABZONSPOR’DAN TALEP, DİLEKÇE ÖNERİ YOK

Trabzonspor’un da Fuar ve Kongre Merkezi’ne talip olduğu iddiaları üzerine Başkan Mustafa Bıyık, “Ben Dünya Ticaret Merkezi'nde Yomra Belediye Başkanı olarak temsilen bir hisse sahibi olarak bulunuyorum. Yani yüzde 1’lik bir hisseye sahibim. Doğal olarak Dünya Ticaret Merkezi'nin hissesinin yüzde 56’sına İstanbul Ticaret Odası sahip. Doğal olarak hisse oranı olarak söz hakkı daha çok. Biz o noktada masamızdadır ya da değil diyemiyoruz. Ancak buraya bir yatırım yapmak isteyen veya buraya talip olacak olan kişinin elinde nakit 500-600 milyon parası olması lazım ki burada şu ana kadar yapılmış olan bir maliyet var. Mevcut yatırımcının sözleşmesini feshederken malına çökecek durumda değiliz. Yatırımcıya, ‘Bugüne kadar harcamış olduğun kadarını biz sana veriyoruz.’ dememiz lazım. Sonuçta burada bu parayı hukuken mahkeme bize ödettirecek. Doğal olarak bu parayı ödeyebilecek kadar elinde sermayesi olan bir yatırımcının talip olması lazım. Trabzonspor konusunu ben de basından okudum. Konunun ciddiyetinin ne olduğunu, talip olanın kim olduğunu çok net bir biçimde öğrenemedik. Bize ulaşan bir talep, dilekçe veya bir şey yok. Öneri yok.”  açıklamalarında bulundu.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

26.4° / 21.7°

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin