Ortahisar Belediyesi tarafından Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) desteğiyle hayata geçirilen "En Mutlu Köy Projesi"nin ilk etabı açıldı.
11 bin 500 metrekarelik alanda inşa edilen köy, özel gereksinimli bireylerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonunu hedefliyor.
Projede yer alan unsurlar arasında 2 sera, 3 üretim atölyesi, 2 tavuk kümesi ve bir kafe bulunuyor. Bu tesisler özel bireylere hem doğanın içinde köy hayatını deneyimleme fırsatı sunuyor hem de ekonomilerine katkı sağlayacak keyifli uğraşlarla günlerini geçirme olanağı sunuyor.
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, projenin açılışında yaptığı konuşmada, bu tür faaliyetlerin diğer ilçelere de örnek olmasını dileyerek, engelli bireylerin sosyal hayata daha fazla katılmalarını sağlamak için çeşitli çalışmaların yapıldığını belirtti. Yıldırım, "Artık özel bireylerimiz evlerinde oturma mecburiyetinde değiller. Onların eğitimleriyle toplum hayatına, sosyal hayata katılabilmeleri için her şey yapılmakta. Engelli dostu binalar, engelli dostu şehirler, engelli dostu kentler oluşturmaya devam ediyoruz." dedi.
DOKA Genel Sekreteri Kemal Akpınar ise En Mutlu Köy Projesi'nin, genç işsizliğin azaltılması ve gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla başlatılan bir projenin bir parçası olduğunu vurguladı. Projeyi Ortahisar Belediyesi koordine ederken, gençlerin ve engellilerin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmaları ve üretim odaklı istihdam sağlanması hedefleniyor.
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, proje kapsamında birinci etapta 20 engelli kardeşin istihdamına katkı sağlandığını belirtirken, ilerleyen dönemde kapasitenin artırılacağını söyledi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Süleyman Gün de projeyi olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi.
Bu önemli projenin hayata geçirilmesi, özel gereksinimli bireylerin toplumsal hayata daha fazla katılmalarına yardımcı olacak gibi görünüyor. "En Mutlu Köy Projesi" diğer bölgelere de ilham kaynağı olacak bir başarı hikayesi olarak dikkat çekiyor.