editorbet savabet oslobet Betsmove Artemisbet deneme bonusu veren siteler bonus veren siteler jojobet giriş
tente sistemleri tente

Trabzon’da Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı Başladı

Trabzon’da, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve İŞKUR iş birliğiyle düzenlenen finansal okuryazarlık eğitimleri Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde başladı.

KARADENİZ 4.09.2025 13:35:00 0
Trabzon’da Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı Başladı

Trabzon’da, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) arasında imzalanan protokol kapsamında düzenlenen Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı büyük bir katılımla başladı. Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış programına Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, SPK Başkanlık Danışmanı Buket Salkım, İŞKUR İl Müdürü Servet Kaba ve çok sayıda kamu kurum ve kuruluş temsilcisi katıldı.

Açılışta konuşan Vali Yıldırım, finansal okuryazarlığın günümüz dünyasında kamu kurumları için vazgeçilmez bir gereklilik olduğunu vurguladı. Vali Yıldırım, “Bugünkü eğitim yalnızca kamu kurumlarımızın mali kapasitesini güçlendirmeyi değil, toplum genelinde finansal okuryazarlık bilincinin artırılmasını da amaçlamaktadır. Kamu kaynaklarının etkin ve şeffaf kullanımı, mali disiplinin korunması ve toplumun güvenini kazanmış bir kamu yönetimi anlayışı için finansal okuryazarlık artık bir tercih değil, zorunluluktur” ifadelerini kullandı.

Finansal okuryazarlığın yalnızca gelir-gider hesabı tutmak olmadığını belirten Vali Yıldırım, bütçe planlaması yapabilmek, mali riskleri öngörebilmek, kaynak tahsisini doğru yönetebilmek ve tasarruf kültürünü kurumlara yerleştirmek gibi kritik konuların önemine dikkat çekti. “Bu eğitim, kamu kurumlarında görev yapan yöneticiler ve çalışanların finansal farkındalığını artırarak bütçe yönetimi, kaynak kullanımı ve mali planlama konularında daha bilinçli bir yaklaşım geliştirmelerine katkı sağlayacaktır” dedi.

Vali Yıldırım, finansal bilincin toplumsal refahın artmasında doğrudan etkili olduğunu kaydederek, eğitimin yalnızca kurumlarla sınırlı kalmayıp kamu görevlileri aracılığıyla topluma da yayılmasını temenni etti. Konuşmasının sonunda emeği geçen kurum ve eğitmenlere teşekkür eden Vali Yıldırım, katılımcılara eğitim sürecinde başarılar diledi.

Trabzon Valiliği, programla ilgili gelişmeleri sosyal medya hesapları üzerinden paylaşarak kamuoyunu bilgilendirdi. Eğitimlerin ilerleyen günlerde yoğun bir şekilde devam etmesi planlanıyor ve bu programın Trabzon’daki kamu kurumlarının mali yönetim kapasitesini artırması hedefleniyor.
Trabzon Valiliği Basın Servisi

Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Haber Kaynak

HABER MERKEZİ

Perşembe 26.3 ° / 16.8 °
Cuma 26.6 ° / 17.5 °
Cumartesi 26.4 ° / 17.8 °