Trabzon'da İlk Hacı Kafilesi Coşkulu Bir Şekilde Karşılandı

Trabzon İl Müftülüğü, hac ibadetini gerçekleştiren ilk hacı kafilesini coşku içinde karşıladı.

Trabzon

Trabzon İl Müftülüğü, hac ibadetini gerçekleştiren ilk hacı kafilesini coşku içinde karşıladı. Hac ziyareti sonrasında geri dönen kafile, renkli çiçeklerle ve sıcak bir ortamda karşılandı. Bu özel an, sadece hacıların değil, aynı zamanda ailelerinin de büyük mutluluk yaşamasına neden oldu.

Kafile Başkanının Mesajı

İlk hacı kafilesinin başkanlığını üstlenen İl Müftü Yardımcısı Mehmet Cabeci, bu önemli görevi başarıyla tamamlamanın verdiği mutluluğu dile getirdi. Cabeci, mesai arkadaşlarını bu süreçteki fedakarlıkları için tebrik ederek, birlikte yapılan çalışmaların önemini vurguladı. Hac ibadetinin, Müslümanlar için bir dönüm noktası olduğunu belirten Cabeci, bu yolda gösterilen özverinin her türlü takdiri hak ettiğini ifade etti. Katılımcılar arasında yer alan herkesin hac anıların yanında, dönüş yolunda yaşananların da unutulmaz olduğunu söyledi. Bu tür etkinliklerin, toplumsal dayanışmayı artırdığına ve birlikte geçirilen zamanın değerine dikkat çekti.

Karşılamaya Katılan İsimler

Karşılama etkinliği sırasında, Trabzon İl Müftülüğü’nü temsil eden pek çok önemli isim de etkinlikte yer aldı. İl Müftü Vekili Yusuf Kaya, İl Müftü Yardımcıları Haydar Bektaşoğlu ve Ahmet Ergün ile Müftülük personeli, bu anı paylaşmak üzere bir araya geldi. Kendileri, hacıların dönüşü sırasında duygu dolu anların yaşanmasına katkı sağladı. İl Müftülüğü'nün bu tür organizasyonlar düzenlemesi, toplumsal birlikteliği pekiştirme amacını taşıyor ve halkın manevi duygularını canlandırıyor. Hacıların huzur dolu halleri ve yakınlarının mutluluğu, bu anın ne denli özel olduğunu gösterdi.

Haber Kaynak : HABER MERKEZİ