Ayasofya El Sanatları Merkez Kursları ile Kadın İstihdamı Artıyor
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Ayasofya El Sanatları Merkez Kursları, kadınların istihdama katılımını artırmak amacıyla geniş bir kurs yelpazesiyle hizmet vermeye devam ediyor. Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, kadınların üretime dahil olmasının önemine vurgu yaparak, "Ürettiğimiz kadar güçlüyüz. Bu bilinçle çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, kültürel ve sosyal alanlardaki faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, kadınların mesleki yeteneklerini geliştirerek onları aktif üreticilere dönüştürmeyi ve iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücüne katkıda bulunmayı hedefleyen projeler gerçekleştiriyor. Ayasofya El Sanatları Merkez Kursları’nda tığ örücülüğü, resim, tezhip, mısır püskülünden ev ürünleri yapımı, geleneksel Türk İslam sanatı çinicilik, kadın giysi hazırlama, geleneksel el nakışları, hediyelik eşya hazırlama, hasır örücülüğü, sepet örücülüğü, ipek halı dokuma, keşan dokuma, yöresel kıyafet tasarımı ve dikimi ile gümüş kazaziye kursları gibi birçok alanda eğitim veriliyor.
2023-2024 eğitim öğretim yılında toplamda 14 branşta kurs açılırken, 391 kursiyerle eğitime başlandı. Kurslar, şu an itibariyle 310 kişi ve 17 usta öğretici ile devam ediyor. Gerçekleştirilen kurslarla kadınların istihdamına katkı sunulduğunu ve mesleklerin geleceğe aktarıldığına dikkat çeken Başkan Genç, "Ayasofya El Sanatları Merkez Kursları’nda çok sayıda kursiyerimiz eğitim görüyor. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda çalışmalarımız sürecek. Biz bu kurslarımızı çok önemsiyoruz. Hem vatandaşlarımız meslek öğreniyor hem de bu meslekler gelecek kuşaklara aktarılıyor" diye konuştu.
Başkan Genç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Trabzon’a bizim verdiğimiz bir söz var. El emeği eserleri destekleyeceğiz. Bu sözümüzü yerine getirmek için çalışmalarımız sürecek. Üreten herkesin yanında yer almaya devam edeceğiz. Kadınların istihdama ve üretime dahil olması çok önemli. Çünkü ürettiğimiz kadar güçlüyüz.”