meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Trabzon'da Yeni Teknik İle Ön Çapraz Bağ Yırtığı Tedavisi Hızlandı!

Trabzon'da ön çapraz bağ yırtığı tedavisinde kullanılan yeni bir teknik, hastaların iyileşme süreçlerini hızlandırıyor.

Trabzon

Türkiye Spor Yaralanmaları Artroskopi ve Diz Cerrahisi Derneği (TUSYAD) Başkanı Prof. Dr. Yavuz Kocabey tarafından geliştirilen bu yöntem, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'nde uygulanmaya başlandı.

Bu yeni teknik, ön çapraz bağ ameliyatlarının ardından dizlerinde kayma ve dönme gibi şikayetlerle tekrar hastaneye başvuran hastalara uygulanıyor. Daha önce bu hastalara 6 ay aralıklarla çift seans ameliyat yapılması gerekiyordu, ancak "press fit" tekniği sayesinde tek seansta revizyon cerrahisi gerçekleştiriliyor.

Prof. Dr. Yavuz Kocabey, bu yeni teknikle ilgili açıklamalarda bulunarak, "Ön çapraz bağ ameliyatlarında hem kaval kemiği hem de uyluk kemiğine delik açıyoruz. Buraya tendonları koyuyoruz ve buraya implantlar, vidalar koyuyoruz. Bizim tekniğimizde kaval kemiğine hiçbir şey koymuyoruz, implant yok. Kemiği kemiğe çakarak işi bitiriyoruz." dedi.

Bu yeni yöntemin birçok avantaj sunduğunu belirten Kocabey, kemiğe implant koymadan ağrıyı azalttığını ve ödemi önlediğini söyledi. Hastaların operasyon sonrası daha hızlı toparlandığını ve ağrılarının azaldığını vurguladı.

Doç. Dr. Kerim Öner, Trabzon'da bu yeni tekniği kullanarak 3 hastayı ameliyat ettiklerini ve bundan sonra da uygulamayı sıklıkla kullanacaklarını ifade etti. Ayrıca, hastaların tek seansla tedavi edilmelerinin, onları uzun bekleme sürelerinden kurtardığını ve ağrıları pozitif bir şekilde etkilediğini belirtti.

Bu gelişme, ön çapraz bağ yırtığı tedavisinde önemli bir ilerleme olarak kabul ediliyor ve hastalar için daha hızlı ve etkili bir iyileşme süreci sunuyor.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ
1

Taner Ekmekçi'den Sosyal Medya Günü Mesajı: Toplumsal Değişim için Pozitif Kullanım Çağrısı

2

Erzurum'da DeneYap Teknoloji Atölyeleri: Gençlerin Teknoloji Yetenekleri Sınanacak

3

Emir Saltuk Kümbeti ve Üç Kümbetler: Erzurum'un Tarihî Değerlerine Yeni Bir Bakış

4

Bayburt'ta Yeni Turizm Cazibesi: Aslandağı'nda Açılan Ekoturizm Tesisi İlk Bakışta

5

Akçaabat'ta Hami Mandıralı Rüzgarı Esti