meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Trabzon'daki Atatürk Köşkü, 29 Ekim'de Yeniden Ziyarete Açılıyor

Trabzon'un Tarihi Atatürk Köşkü, Büyük Bir Restorasyon Sürecinin Ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Yeniden Kapılarını Açıyor

GÜNCEL 16.09.2023 17:44:00 0
Trabzon

Trabzon'un Soğuksu Mahallesi'nde yer alan tarihi Atatürk Köşkü, uzun bir restorasyon sürecinin ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda düzenlenecek özel bir resepsiyonla yeniden ziyaretçilerine kapılarını açacak. Mustafa Kemal Atatürk'ün üç kez konakladığı bu önemli tarihi mekanın restorasyon çalışmaları yaklaşık bir yıldır devam ediyor.

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Atatürk Köşkü'nde gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarını inceledi. Vali Yıldırım, Atatürk'ün Trabzon'a ilk gelişinin 99'uncu yıl dönümünü kutlayarak tarihi eserlerin korunmasının önemine vurgu yaptı. Yıldırım, "Üç kez ilimize teşrif eden Atatürk'ün bize bırakmış olduğu böyle bir köşkü restore eden Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu'na ve burada çalışanlara teşekkür ediyorum. 100'üncü yıla denk getirilmiş olması önemli ve hepimizi gururlandıracak bir durumdur. İnşallah 29 Ekim Cumhuriyet Resepsiyonu'nu da bu köşkte veririz. Özlemle bekliyoruz o günü, inşallah hep birlikte tam bitmiş haliyle de göreceğiz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu da Atatürk'ün 1924 ve 1930'daki ziyaretlerinde ağırlandığı, en son da 1937'de konakladığı Atatürk Köşkü'nü geçen yıl sonbaharda büyük bir restorasyona tabi tuttuklarını açıkladı. Restorasyonun neredeyse bir yıldır devam ettiğini belirten Zorluoğlu, "Çok büyük bir mesafe kat edildi. İnşallah önümüzdeki hafta sonu itibariyle buradaki restorasyon fiziki anlamda tamamlanmış olacak. Restorasyonla birlikte artık bu bina çok uzun yıllar inşallah herhangi bir yeni tadilata ihtiyaç duymadan varlığını burada devam ettirecek. Şehrin gururu ve turizm anlamında önemli bir destinasyonu olarak da burada inşallah devam etmiş olacak" şeklinde konuştu.

Zorluoğlu, restorasyon sürecinde köşkteki mobilya, halı, perde ve avizelerin Ankara'ya gönderilerek uzmanlarca tadilattan geçirildiğini belirterek, "Onların da bir bölümü gerçekten artık kullanılamaz hale gelmişti. Bazı eksik mobilyaları da orada tamamlattık" dedi.

Cumhuriyetin 100'üncü yıl resepsiyonunu Atatürk Köşkü'nde vermek istediklerini aktaran Zorluoğlu, "Burası 29 Ekim'de yani Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında bütünüyle tamamlanmış olacak. İnşallah o gün yeniden Trabzonlu hemşehrilerimizin ve ziyaretçilerin hizmetine açılmış olacak. Nasip olursa Cumhuriyetimizin 100'üncü yıl resepsiyonunu da burada, köşkün bahçesinde vermek istiyoruz. Buradan, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü Kuruluş Yıl Dönümü'nde Trabzon'dan güçlü bir ses duyuracağız inşallah."

Trabzon'daki Atatürk Köşkü'nün yeniden ziyarete açılması, şehrin tarihi ve kültürel mirasına büyük bir katkı sağlayacak gibi görünüyor. Restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte, bu tarihi köşkün ziyaretçilere kapılarını açması bekleniyor.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

25.1° / 21.1°

DEVA PARTİSİNDE NÖBET DEĞİŞİMİ RİZE İL BAŞKANI OLDU

CHP RİZE'DE YENİ BAŞKANINI SEÇTİ

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday