meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Trabzon'daki bu bahçede yemiş almak isteyenler ürünleri kendileri topluyor

Trabzon'un Sürmene ilçesinde ailesinden kalan 13 dönümlük araziyi yıllar içerisinde endemik ve tıbbi aromatik bitkilerin yetiştiği meyve bahçesine dönüştüren İsmail Çelik, yılda yaklaşık 2 ton mavi yemiş (blueberry) üretiyor.

Trabzon

Zahra Dağı yamaçlarında bulunan araziyi gençlik yıllarından itibaren meyve yetiştiriciliği için düzenleyen 40 yaşındaki Çelik, kokulu üzüm, aronya, böğürtlen, mavi yemiş, frenk üzümü, koca yemiş, elma, ceviz, dut, kara yemiş ve çileğin yanı sıra çeşitli çiçeklerde yetiştiriyor.

Mavi yemiş satın almak için Çelik'in bahçesine gelen müşteriler hem meyveler içerisinde gezinti yapıyorlar, hem de ürünleri kendi elleriyle toplamanın keyfini yaşıyorlar.

Çelik, AA muhabirine, çocukluğunda ormanlarda gezerken gördüğü yabani mavi yemiş, yaban mersi ve çilekleri topladığını söyledi.

O yaşlarda meyvelere ilgi duymaya başladığını dile getiren Çelik, anne ve babasının rahatsızlığı nedeniyle uzun süre hem onlarla ilgilendiğini hem de bahçede zaman geçirdiğini ifade etti.

Çelik, anne babası vefat ettikten sonra bahçenin bir bölümünde mavi yemiş yetiştirmeye başladığını aktararak, sahilin 4 kilometre uzağında 300 metre rakımdaki bahçesinde ceviz, kokulu üzüm, incir, elma, koca yemiş meyvesi, kestane, mavi yemiş ve armut ağaçlarının olduğunu, kekik, adaçayı ve sarı kantaron gibi bitkiler de yetiştirdiğini ifade etti.


Haber Kaynak : AA
1

SAĞLIK BAKANI Prof.Dr.Kemal MEMİŞOĞLU RİZE GRUBUNA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

2

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Yaz Spor Okulları Açılış Töreni'ne Büyük İlgi

3

Akçaabat'ta Kültürel Buluşma: Uluslararası Müzik ve Halk Oyunları Festivali 2024

4

Trabzon'da Gıda Hijyeni Denetimleri Artarak Devam Ediyor

5

Bayburt Belediyesi’nin Ekipleri Şehri Güzelleştirmeye Devam Ediyor