meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Trabzon'daki Trafik Sorunu İçin Çözüm Bekleniyor!

AK Parti Milletvekili Karaismailoğlu, Büyükşehirlerin en büyük sorununun ulaşım olduğunu açıkladı.

KARADENİZ 4.08.2023 12:39:00 0
Trabzon

AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, büyükşehirlerin en önemli sorununun ulaşım olduğuna dair tespitlerini açıklarken seçim bölgesi Trabzon yıllardır hemen hemen her seçim döneminde vaat edilen, demiryolu, hafif raylı sistem ve Güney Çevre Yolu’nu bekliyor.

AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, büyükşehirlerin en önemli sorununun ulaşım olduğunu açıklarken, zaman zaman 10 dakikalık yolu yarım saatte gidebilen Trabzonlular çözüm projelerinin hayata geçmesini bekliyor.  Milletvekili Adil Karaismailoğlu, “Büyükşehirlerin en önemli sorunlarının başında ulaşım geliyor. Trafik sıkışıklığı, seyahat sürelerini uzatarak hayatımızın önemli bir kısmını yolda geçirmemize neden olduğu gibi ulaşımdan kaynaklı çevre kirliliği gibi çözülmesi gereken önemli sorunlara da neden olmaktadır. Kentlerimizde en akılcı yatırımları ve politikaları geliştirerek bu karmaşık ekosistemin en verimli şekilde çalışmasını sağlamak zorundayız. Özellikle raylı sistemler ve buna entegre çalışacak lastik tekerlekli toplu ulaşım yatırımları trafik sıkışıklığının önlenmesi adına en büyük hamlelerdir. Taksilerin dijitalleşmesi, eğitimli şoförler ile hizmet kalitelerinin artırılması, denetim mekanizmasının etkin bir şekilde uygulanması ve daha verimli bir taksi hareketliliği de önemli konuların başında geliyor. Büyük kentlerimizde kısa mesafelerde ticaret, rekreasyon, eğitim, sağlık gibi ihtiyaçların karşılandığı merkezlerin daha iyi kurgulanması ve bu merkezlerde özellikle yürüyüş ve bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması en önemli önceliklerimizdendir.” açıklamalarında bulundu.

“ELEKTRİKLİ ARAÇLARIN YAYGINLAŞMASI VE ŞARJ İSTASYONLARININ ARTMASI GÜNDEME ALINIYOR”

Elektrikli ulaşım araçlarının yaygınlaştırılmasının da önemli olduğunu savunan Milletvekili Adil Karaismailoğlu, “Toplu ulaşım ve mikromobilite araçlarının kullanımının teşvik edilmesiyle trafik sıkışıklığı azaltılarak çevre üzerindeki olumsuz etkileri en aza indirgenmelidir. Aynı zamanda, daha yeşil ve temiz bir çevre ile halk sağlığına olumlu etkiler sağlayarak yaşam kalitesini artırmalıyız. Kent ekonomisi açısından da yayalaştırma yapılan caddelerin hem ekonomik olarak potansiyeli artmakta hem de bizlere daha kaliteli bir kentsel yaşam sunmaktadır.  Ulaşımda enerji de bir başka önemli konu başlığı olarak ön plana çıkmaktadır. Elektrikli araçların yaygınlaşması ve şarj istasyonlarının artması kentlerimizin yakın gelecekteki en önemli gündem maddesi.  Karbon salınımını azaltmak adına, fosil yakıtlı araçlar yerine elektrikli araçları daha yaygın hale getiriyoruz. Bununla birlikte, yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı şarj altyapısının güçlendirilmesi, sürdürülebilir ve çevre dostu bir ulaşım sistemi için kritik bir öneme sahip. Karbon emisyonlarının azaltılması ve ulaşım sistemlerinin sürdürülebilirliğinin sağlanması için tüm paydaşların iş birliği içinde hareket etmesi önemlidir. Kamu, yerel yönetimler, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve bireylerin ortak çabalarıyla çevreye duyarlı, modern ve etkin bir ulaşım ağı oluşturabiliriz. Akıllı ulaşım sistemleri altyapısı ile desteklenen akıllı trafik yönetimi bütüncül, etkin ve verimli bir çözüm olarak kent içi trafik problemlerinin çözümünde önemli diğer bir araç olarak karşımıza çıkmaktadır. Trafik akışını düzenlemede etkin olan bu çözümlerin tüm kentlerde yaygınlaştırılması büyük önem arz etmektedir.

Sonuç olarak, kentlerimizin ulaşım sistemlerini daha verimli, çevre ve kullanıcı dostu hale getirerek hem ekonomik hem de sosyal açıdan birçok avantaj elde edebiliriz. Bu süreçte, bilinçli ve sürdürülebilir kararlar alarak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakabiliriz.” değerlendirmelerinde bulundu.

CHP’Lİ BELEDİYELERDEN HESAP SORULMASINI İSTEDİ

Trabzon’un ulaşım noktasındaki sorunları çözülmez ve çözüm için vaat edilen birçok proje hayata geçirilmez iken Milletvekili Adil Karaismailoğlu, CHP’li belediyeleri de gündemine aldı.

CHP’li belediyelerden hesap sorulması gerektiğini ifade eden Milletvekili Adil Karaismailoğlu, açıklamalarını şöyle tamamladı: “Şehir içi trafik sorunlarını ortadan kaldıracak bütün yatırımlar ve düzenlemeler belediyelerin yetki ve sorumluluğundadır. 2019 yerel seçimleri sonrası önemli büyükşehirlerin yönetimlerinde bulunan CHP’li belediyelerde maalesef bu duyarlılığı hiç göremedik. Yeni yatırımlar yapmadıkları gibi yapılmış yatırımları bile işletmekte yetersiz olduklarını üzülerek görmekteyiz. Bu nedenle önümüzdeki yerel seçimler; CHP’li belediyeler tarafından son 4,5 yıldır yapılmayan işlerin hesabının sorulması ve şehirlerimizin daha kolay yaşanabilir, düzenli şehirler haline gelebilmesi için çok önemli bir fırsattır.”


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

27.1° / 20°

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin