meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Trabzonlu tır şoförü Hacı Öztürk, yaşadığı teslimat olayı ve mahkeme süreçleriyle ilgili açıklamalarda bulundu

Trabzonlu Şoförün Azerbaycan'a Yük Taşıması Suç Sayıldı!

KARADENİZ 11.08.2023 09:46:00 0
Trabzonlu tır şoförü Hacı Öztürk, yaşadığı teslimat olayı ve mahkeme süreçleriyle ilgili açıklamalarda bulundu

Trabzon da toptan inşaat malzemesi satan firmada çalışan Trabzonlu tır şoförü Hacı Öztürk, Azerbaycan’da yaşadığı teslimat sonrası mahkemelik olma sürecini basın açıklaması yaparak duyurdu.

Şoför Öztürk, İpekyolu Gümrüğünde 5 yıldır suçsuz yere rehin tutulduğunu açıkladı. Şoför Öztürk, yük sahibi İL MMC şirketi İlgar Orucov anlaşma gereği ödemesi gereken nakliye ücretini ödemeden malını almak istediğini vurguladı.

Azerbaycan’dan çıkışının da yük sahibinin iznine bağlandığını söyleyen şoför Öztürk, babasının cenazesine bile gidemediğine dikkat çekti.

 Mahkemelerin birinci duruşmalarında verilen kararların hiç hükmü yokmuş gibi tamamen farklı kararlarla üst mahkemeye gönderildiğini söyledi. Verilen haksız kararlar için Âli mahkemesine başvurduğunu belirten şoför Öztürk, bu mahkemelerde haksız kararın onaylandığına vurgu yaptı. Bakü Büyükelçiliği Gümrük Müşaviri Eser Çengel’in kendi hakkında Dışişleri Bakanlığına eksik, yanlış ve taraflı bilgi notu gönderildiğini de ayrıca ifade etti.

“SAHTE EVRAK DÜZENLEYEREK MAHKEMEYE VERİLDİM”

Tır şoförü Hacı Öztürk, olayı şu şekilde anlatıyor: “Ben Trabzon nüfusuna kayıtlı tır sürücüsü Hacı Öztürk. 2018 Eylül ayında İstanbul’dan Bakü’ye nakliye yaparak yük taşıdım. 5 yıldır mahkemelerde uğraştırılıyorum. Yük sahibi İL MMC şirketi İlgar Orucov anlaşma gereği ödemesi gereken nakliye ücretini ödemeden malını almak istedi. ‘Azerbaycan’da ben ikinci adamım, ne istersem yaparım, vereceksin malımı, vereceksin mahkemeye alacaksın pulunu’ diyerek gümrükten ayrıldı. Gümrük yetkilileri evraklarımı alarak tırı yüküyle park sahasına çektirdiler. Defalarca yaptığım görüşme ve yazışmalara rağmen bir netice alamadım. Gümrük yetkilileri  ‘merak etme mecburdur gelip almaya’ diyerek zaman aşımına uğratıldım. Azerbaycan’dan çıkışımı da yük sahibinin iznine bağladılar. Babam vefat etti cenazesine dahi göndermediler. Zaman zaman önüme adam çıkartarak tehdit edildim. Sahte evrak düzenleyerek mahkemeye verildim. Evrakların sahte olduğunu ispat etmemize rağmen, hakim karşı taraftan sübut delil istedi. Mahkeme neticesi karşı tarafın iddiaları asılsız olduğundan reddedildi.”

“TAM AKSİ KARARLARLA BİR ÜST MAHKEMENİN YOLU GÖSTERİLDİ”

Şoför Öztürk, mahkemelerin birinci duruşmaların hemen hepsinde haklı çıktıklarını ama birini duruşmanın yaşanmamış sayılıp söylenenlerin dikkate alınmadığını savunarak, “Çok zor şartlarda bu sefer biz mahkemeye başvurduk. Dosyada ki bütün bilgi ve belgeler bize ait ve bizim lehimize olmasına rağmen netice alamadık. Mahkemelerin hemen hepsinde birinci duruşmalarda haklı olduğumuz, bize haksızlık yapıldığı, karşı tarafa; anlaşma yoksa çok ziyan edeceği söyleniyor, karşı taraf da anlaşmayacağını beyan ediyor. Her nedense ikinci duruşmalarda birinci duruşmada söylenenler hiç dikkate alınmayıp tam aksi kararlarla bir üst mahkemenin yolu gösteriliyor. Karabağ Savaşı bahanesiyle ‘vuruşma var’ diyerek mahkeme kameraları kapatıldı. Pandemi bahanesiyle mahkeme gözlemcisi konsolosluk görevlimiz salondan dışarı çıkartıldı. İki devlet arasında kurulan komisyonla bu işin çözüleceğini bildiren Büyükelçiliğimiz, bekletildiğimiz 10 ay sonra karşı tarafın komisyona gelmek istemediğini bildirmiştir” açıklamalarında bulundu.

HAKSIZ KARAR ONAYLANDI

Âli mahkemesinden alt mahkemeye iade edildiğini ama haksız karar verildiğini ifade eden Öztürk, “Verilen yanlış karar için Âli mahkemeye başvurduk. Âli mahkeme düzeltilmesi için alt mahkemeye iade etti. Alt mahkeme alacağımızı tescil etti. 5 yıldır çektiklerimizi, bekleme, yatma, park, eskime, yol geçiş, tazminat gibi ücretlerin boynumuza vurulmasın diye haksız bir karar verdi. Verilen haksız ve hukuksuz kararı, daha önce düzeltme için iade eden aynı Âli mahkeme hakimleri maalesef bu haksız kararı onayladılar. Böylece kardeş Azerbaycan’a yük taşımak suç sayılmış oldu” dedi.

TARAFLI BİLGİ NOTU GÖNDERİLDİ

Öztürk, Dışişleri Bakanlığına kendisi için taraflı ve yanlış bilgilerin verildiğine dikkat çekerek, “Bütün bu olumsuzluklara Bakü Büyükelçiliğimiz Gümrük Müşaviri Eser Çengel’in benim hakkımda Dışişleri Bakanlığımıza eksik, yanlış ve taraflı bilgi notu göndermesi etkili olmuştur. (Devam eden mahkemeyi bitmiş gibi göstermiş, mahkeme karşı tarafı haklı bulmuş, elinde hiçbir belge olmadığı halde alacağımızdan fazla ödeme istiyormuşuz gibi yanlış bilgiler verilmiştir.)”dile getirdi.

“BİZZAT GÖRÜŞEBİLMEK MAKSADIYLA TRABZON’A GELDİM”

Sözlerine devam eden Öztürk, “İmkansız imkanlarımla Bakü’den ulaşabildiğim hiçbir yetkilimizden netice alamadım. 14 Ekim 2022’de iadeli taahhütlü olarak başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Dışişleri Bakanımıza, Ticaret Bakanımıza, Ulaştırma Bakanımıza müracaatım vardır. Haber alamayınca deporte edilmeyi de göze alarak seçim için oy kullanmak ve yetkililerimizle bizzat görüşebilmek maksadıyla Trabzon’a geldim. Mağduriyetimi yazılı olarak Sayın Cumhurbaşkanıma Trabzon mitinginde, Trabzon Milletvekillerimize de değişik programlarda yazılı ve sözlü olarak aktarma imkanı buldum. Siz büyük ve yetkililerimizden verilen haksız ve hukuksuz kararın düzeltilmesine, zarar ve ziyanımızın karşılanmasına delaletlerinizi saygıyla arz ederim” ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

25.1° / 21.1°

DEVA PARTİSİNDE NÖBET DEĞİŞİMİ RİZE İL BAŞKANI OLDU

CHP RİZE'DE YENİ BAŞKANINI SEÇTİ

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday