Trabzon’un Değirmendere Deresi’nde Temizlik ve Islah Çalışmaları Sürüyor

Devlet Su İşleri (DSİ) 22. Bölge Müdürlüğü, Trabzon’un Ortahisar İlçesi’nde bulunan Değirmendere Deresi’nde temizlik ve ıslah çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Trabzon’un Değirmendere Deresi’nde Temizlik ve Islah Çalışmaları Sürüyor

Devlet Su İşleri (DSİ) 22. Bölge Müdürlüğü, Trabzon’un Ortahisar İlçesi’nde bulunan Değirmendere Deresi’nde temizlik ve ıslah çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Geçmişte yaşanan acı taşkın tecrübeleriyle gündeme gelen dere, bölgenin önemli su yollarından biri olarak dikkat çekiyor. DSİ 22. Bölge Müdürlüğü’nün idari imkanlar doğrultusunda gerçekleştirdiği bu çalışmalar, hem çevre güvenliğini sağlamayı hem de derenin estetik bir görünüme kavuşmasını amaçlıyor.

DSİ 22. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Trabzon İlimizin Ortahisar İlçesi’nde bulunan ve geçmişte acı taşkın tecrübeleri yaşayan Değirmendere Deresi’nde ıslah çalışmalarımız, idari imkanlarımız doğrultusunda devam etmektedir,” denildi. Çalışmalar kapsamında dere yatağında biriken atıkların temizlenmesi, su akışının düzenlenmesi ve taşkın riskinin en aza indirilmesi hedefleniyor. Ayrıca, daha önce yapılan estetik odaklı ıslah projeleriyle de bilinen DSİ, bu çalışmada da çevre düzenlemesine önem veriyor.

Değirmendere Deresi, Trabzon’un hem doğal hem de tarihi dokusuna katkı sağlayan bir alan olarak biliniyor. Ancak geçmişte yaşanan taşkınlar, bölge halkı için ciddi sorunlara yol açmıştı. DSİ’nin bu çabaları, vatandaşların can ve mal güvenliğini korumanın yanı sıra, derenin çevresini yeniden yaşanabilir ve güvenli bir hale getirmeyi amaçlıyor. Yetkililer, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte bölgenin hem turizm hem de günlük yaşam açısından daha cazip hale geleceğini ifade ediyor.

DSİ 22. Bölge Müdürlüğü’nün Trabzon’daki faaliyetleri, sadece Değirmendere ile sınırlı kalmıyor. Bölgede daha önce Solaklı Deresi gibi alanlarda da başarılı ıslah projelerine imza atan müdürlük, Karadeniz Bölgesi’nin zorlu coğrafi koşullarına uygun çözümler üretmeye devam ediyor. Değirmendere Deresi’ndeki çalışmaların, hava şartları ve teknik imkanlar elverdiği ölçüde hız kesmeden süreceği belirtildi.

Haber Kaynak : HABER MERKEZİ