meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Trendyol'un sahibi kim? Trendyol hangi şirketin?

Türkiye'nin en çok tercih edilen e-ticaret sitelerinden biri olan Trendyol'un ortakları ve sahibi kimdir, satış fiyatı ne kadar, kurucusu kim? Trendyol kimin?

AKTUEL 24.07.2023 13:59:00 0
Trendyol

Son yıllarda iyi bir çıkış yapan online alışveriş sitesi Trendyol'un sahibi ve nasıl kurulduğu çok merak ediliyor. Tüketiciler, Trendyol'un sahibi kimdir, ortakları kimler? Trendyol nasıl kuruldu? sorularının yanıtlarını arıyor. İşte online platform hakkındaki tüm detaylar...

TRENDYOL NASIL KURULDU?

Türkiye'nin en çok tercih edilen online alışveriş sitelerinden biri olan Trendyol, 2010 yılında iş insanı Demet Mutlu tarafından kuruldu.

Kadınlara yönelik ''Trendyolmilla'' ve erkeklere yönelik ''Trendyol Man'' markaları olan Trendyol'un mobil uygulaması 45 milyondan fazla kez indirildi. Şirketin kendi bünyesinde olan Trendyolmilla ve Trendyol Man, 190 ülkeye giyim ürünü ihraç ediyor. Öte yandan günümüzde www.trendyol.com sitesinde 200 farklı kategoride 25 milyon ürün bulunurken, siteye her gün, günde 120 bin yeni ürün ekleniyor.

Trendyol'un yüzde 75 hissesi 2018 yılında 728 milyon dolar karşılığında Çinli e-ticaret sitesi Alibaba şirketi tarafından satın alınırken, Demet Mutlu CEO'luk görevine devam etti.

TRENDYOL KİMİN, TRENDYOL'UN SAHİBİ VE ORTAKLARI KİM?

Trendyol, kurulduğu günden bugüne kadar kendi tedarik ettiği ürünlerin yanında 45 bin KOBİ iş ortağıyla açık pazara dönüştü. Şirketin yüzde 86.5'inin Çinli alışveriş platformu Alibaba'ya, kalan yüzde 6.96'sının Demet Mutlu'ya, yüzde 5.55'inin Evren Üçok'a, yüzde 0.78'inin Begüm Tekin'e, yüzde 0.21'inin ise Zeki Güçlü Kaya'ya ait olduğu biliniyor.

2021 Yılına kadar değeri giderek artan Trendyol'un bu yılki piyasa değerinin 15 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

TRENDYOL NE ZAMAN KURULDU?

E-ticaret sektöründe öncü firmalardan biri olarak faaliyet gösteren Trendyol, 2010 yılında iş insanı Demet Mutlu tarafından 300 bin dolar sermayeyle kuruldu.

Kuruluşunun ilk yıllarında yalnızca moda alanında online satış yapan Trendyol Grup'un markaları arasında Trendyol.com, Modagram.com ve Milla by Trendyol mevcuttu.

Girişimci Demet Mutlu tarafından kurulan şirketin yüzde 75'i 2018 yılında, yüzde 86'sı ise 2021 yılında Çin merkezli alışveriş sitesi 'Alibaba' tarafından 1 milyar 78 milyon dolara satın alındı. 2021 yılı itibarıyla şirketin ana hissedarı Çinli Alibaba frması olurken; kurucusu Demet Mutlu CEO'su oldu.

Çinli firma tarafından satın alınmasıyla ürün gamını genişleten ve tam anlamıyla alışveriş platformuna dönüşen Trendyol'un 1000'i aşkın çalışanı ve 15 milyondan fazla üyesi bulunuyor.

Online alışveriş siteleri içerisinde giyim sektöründe eli güçlü olan ve birçok farklı kategoride yer alan Trendyol, çalıştığı 45 bin iş ortağını T-29 adını verdikleri akıllı kalite kontrol yöntemiyle denetliyor.

Trendyol'un kurucusu olan ve 2021 yılından itibaren de CEO'su konumunda bulunan Demet Mutlu, verdiği bir röportajda, siparişlerin çoğunu İstanbul, Ankara ve İzmir'den aldıklarını, siparişlerin yüzde ellisinin ise Anadolu kentlerinden geldiğini dile getirdi.

Diğer yandan Almanya'da yaşayan tüketiciler, 2018 yılında kurulan trendyol.de adresi aracılığıyla Türk ürünlerini satın alabiliyor.

Tüketiciler, şirketin birkaç yıl önce bünyesine kattığı ''Dolap'' uygulaması üzerinden ikinci el eşya alım satımı; geçtiğimiz aylarda faaliyet göstermeye başlayan ''Hızlı Market'' uygulamasıyla da market alışverişi yapabiliyor. Son olarak firmanın başlattığı ''Trendyol Yemek'' uygulaması ile etraftaki restoranlardan hızlı bir şekilde yemek siparişi verilebiliyor.

TÜRKİYE TEK YÜREK KAMPANYASINA 100 MİLYON TL BAĞIŞLADI

Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, Türkiye Tek Yürek deprem yardım kampanyasına canlı yayında 100 milyon TL bağışladı.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ
Anahtar Kelimeler: Trendyol' sahibi ? Trendyol hangi şirketin?

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

25.1° / 21.1°

DEVA PARTİSİNDE NÖBET DEĞİŞİMİ RİZE İL BAŞKANI OLDU

CHP RİZE'DE YENİ BAŞKANINI SEÇTİ

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday