meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

“TTK'ya İşçi Alım Vaadi Tamamen Siyasi Rüşvettir”

Zonguldak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Vakfı (ZOTEV) Başkanı Fikret Zaman, Türkiye Taşkömürü Kurumu’na işçi alımı arapsaçına döndü, İşçi alım vaatleri bana göre tamamen siyasi rüşvet” dedi.

“TTK

TTK'ya işçi alımı Genel seçimlerde verilmiş bir söz. Aslında Zonguldak halkına verilmiş siyasi bir rüşvetti diyen Zonguldak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Vakfı (ZOTEV) Başkanı Fikret Zaman, “ Türkiye Taşkömürü Kurumunda (TTK) 38 yıl çalışmış bir maden mühendisi olarak geçmişini ve bugününü iyi bildiğim bir kurum.

AK Parti iktidara geldiğinde TTK'da çalışan sayısı 23.000'den bugün 6.000 binlere düştü. Üretim seviyesi de aynı oranda düştü. Türkiye'nin gerçek anlamda kömür ihtiyacı var. Sizler de görüyorsunuz her gün limana tonlarca kömür geliyor boşalıyor. Yer altında kömür var, köylerimizde ve merkezimizde işsiz bir sürü gencimiz var onların da iş sahibi olması gerekiyor. Geçen sene verilen söz hala yerine getirilmedi ve işçi alımı gerçekleşmedi. Yetkililerin duyarlı ve doğru açıklamalarla halkı bilgilendirmesi gerekiyor. TTK'ya işçi alımı arapsaçına döndü, alacak mısınız? almayacak mısınız? 2000 işçi hangi şartlarda alınacak belirlensin TTK'nın hem iş güvenliği hem üretim açısından acil olarak işçi alımına ihtiyacı var. Vakıf Başkanı olarak beni ilgilendiren diğer bir konuda endüstri meslek mezunu olanların TTK kurumuna kaynakçı, tornacı, tesviyeci, su tesisatçısı, motor tamircisi ve dökümcünün de girmesi gerektiğini düşünüyorum. 2000 işçi alımında en az iki yüzünün meslek çıkışlı olması gerekir. TTK'ya işçi alımı Genel seçimlerde verilmiş bir söz. Aslında Zonguldak halkına verilmiş siyasi bir rüşvetti. Seçime kadar bunları oyalayalım seçimden önce yine ortaya işçi alımını atarız, işçi alırız almayız çok önemli değil ama rüşvete takılanların oyunu alırız düşüncesindeler. İşçi alım vaatleri bana göre tamamen siyasi rüşvet” dedi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ
1

SAĞLIK BAKANI Prof.Dr.Kemal MEMİŞOĞLU RİZE GRUBUNA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

2

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Yaz Spor Okulları Açılış Töreni'ne Büyük İlgi

3

Akçaabat'ta Kültürel Buluşma: Uluslararası Müzik ve Halk Oyunları Festivali 2024

4

Trabzon'da Gıda Hijyeni Denetimleri Artarak Devam Ediyor

5

Bayburt Belediyesi’nin Ekipleri Şehri Güzelleştirmeye Devam Ediyor