TTSO Başkanı Çelebi: “Desteklenecek Sektör Sayısı Artırılmalı”

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, 2026 yılında Trabzon’da desteklenecek sektörler konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

KARADENİZ 21.02.2026 10:09:00 0
TTSO Başkanı Çelebi: “Desteklenecek Sektör Sayısı Artırılmalı”

Yerel Kalkınma Hamlesi Programı kapsamında Trabzon için belirlenen 4 sektörün yeterli olmadığını savunan Çelebi, sektör sayısının artırılması gerektiğini vurguladı.

Trabzon’un Öncelikli Yatırım Alanları

Çelebi, 2026’da desteklenecek sektörlerin şu şekilde şekillendiğini açıkladı:

Su ürünleri işleme ve katma değerli üretim

Ahşap ve kompozit ürünler üretimi

Alternatif turizm yatırımları

Tıbbi ve aromatik bitkilerden katma değerli ürün üretimi

Başkan Çelebi, su ürünleri sektöründe işleme, paketleme ve yan sanayi yatırımlarının destekleneceğini, ahşap sektöründe ise CLT ve lamine ahşap gibi katma değerli ürünlerin öne çıkacağını belirtti. Alternatif turizm alanında bungalov, tiny house, glamping, tematik park ve teleferik gibi yatırımların teşvik edileceğini, tıbbi ve aromatik bitkilerde ise ekstrakt, takviye edici gıda ve kozmetik üretiminin ön planda olacağını söyledi.

“4 Sektör Yeterli Değil”

Çelebi, açıklamasında sektör sayısının artırılması gerektiğini belirterek, “Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda sektör sayısının en az 10’a çıkarılmasını istiyoruz. Trabzon’un üretim, istihdam ve ihracat kapasitesi bu şekilde daha güçlü bir zemine oturacaktır” dedi.

Sanayide katma değerli üretimin artırılması gerektiğini vurgulayan Çelebi’nin açıklamaları, Trabzon’un 2026 yatırım yol haritasının şekillenmesinde yol gösterici olarak değerlendiriliyor.

Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Haber Kaynak

HABER MERKEZİ

Cumartesi 13.4 ° / 6.7 °
Pazar 11.9 ° / 7 °
Pazartesi 6.6 ° / 5.4 °