TTSO Başkanı Çelebi: “Trabzon’u Sanayi Koridoru Yatırımlarına Hazırlamalıyız”

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır tarafından açıklanan Sanayi Alanları Master Planı kapsamında Trabzon’un 4 yeni sanayi koridoru listesine alındığını açıkladı.

KARADENİZ 3.03.2026 10:41:00 0
TTSO Başkanı Çelebi: “Trabzon’u Sanayi Koridoru Yatırımlarına Hazırlamalıyız”

Başkan Çelebi, Yatırım Adası Endüstri Bölgesi vurgusu yaparak şehrin bu vizyona hazırlanması gerektiğini belirtti.

4 Yeni Sanayi Koridoru

Başkan Çelebi, açıklamasında şunları kaydetti:

“Sayın Bakanımızın da dile getirdiği gibi bu çalışma, mevcut ve planlanan liman, karayolu ve demiryolu yatırımları, enerji altyapıları, sektörel kümelenmeler, tarımsal üretimin korunması, arazi yapıları, deprem ve susuzluk riskleri göz önüne alınarak hazırlandı. Planlı sanayi alanlarının büyüklüğü 155 bin hektardan 350 bin hektara çıkarılacak. Sanayi tesislerinin yoğunluğu Marmara Bölgesi’nden Anadolu’ya taşınacak. Samsun-Mersin, Mersin-Şırnak, Sivas-Iğdır ve Trabzon-Şırnak olmak üzere 4 yeni sanayi koridoru oluşturuldu. Trabzon’u bu planlamada önemli bir noktaya koyan başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Bakanımıza ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum.”

“Trabzon’u Hazırlamalıyız”

Çelebi, Mega Endüstriyel Bölgeler’in mevcut OSB’lerin 11 katı büyüklüğünde planlandığını vurgulayarak Trabzon’un bu yatırımlara hazırlanması gerektiğini ifade etti:

“Yatırım Adası Endüstri Bölgesi bu vizyonun en önemli parçasıdır. Bölgemizdeki yatırım alanı eksikliğini giderecek. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç ile başlattığımız yeni çalışmanın önemi burada ortaya çıkıyor. Endüstri Bölgemizin dolgu ve altyapı çalışmalarını bir an önce tamamlamayı hedefliyoruz. Başkanımıza projenin önemine inandığı ve sahip çıktığı için teşekkür ediyorum.”

Trabzon, bu planlamayla hem bölgesel sanayi koridorları içinde stratejik bir noktaya yerleşecek hem de Yatırım Adası Endüstri Bölgesi ile yeni yatırımların merkezi haline gelmeye hazırlanıyor.

Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Haber Kaynak

HABER MERKEZİ

Salı 9.7 ° / 0.6 °
Çarşamba 4.9 ° / 3.5 °
Perşembe 7.7 ° / 0.8 °