meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

TTSO Meclis Üyesi Hamit İnan, Trabzon turizminde kayıt dışılığın etkilerini değerlendirdi

Trabzon'daki Kayıt Dışı Turizm Sorunu Devam Ediyor!

KARADENİZ 30.07.2023 15:50:00 0
TTSO Meclis Üyesi Hamit İnan, Trabzon turizminde kayıt dışılığın etkilerini değerlendirdi

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Üyesi Hamit İnan, Trabzon turizmindeki sorunları ve uygulanması gereken çözüm önerilerinden bahsetti.

Trabzon’un katma değerine turizm sektörünün ciddi katkısı olduğunu söyleyen Hamit İnan, kayıt dışı işletmelerin sektörde yasalara uyan işletmeler karşısında haksız rekabet uyguladığını belirterek,

“Turizm sektörünün, bizim gibi sanayi ve tarımsal imkanların az olduğu bölgelerde oluşturduğu katma değerin, doğrudan ve dolaylı istihdama etkisi çok önemlidir. Sektör paydaşlarımızın bölgemizdeki turizm hareketliliğinin bugünkü ve gelecekteki durumuyla ilgili ciddi kaygıları var. Araba devrilince yol gösteren çok olur. Bizim arabamız biraz yan yatmıştır. Geç kalmadan eylem planlarımızı oluşturup kararlı bir şekilde sorunların çözümleri için çalışmalıyız. Bu bağlamda birincisi kayıt dışılık önlenmelidir. Kayıt dışı işletmeler denetlenemediği için hizmet kalitesi ve güvenlik standartları açısından sorunludur. Yasal mevzuata uymak zorunda olan, vergi ve çalışan haklarını veren işletmelere karşı haksız rekabet avantajı sağlar. Devlet Hava Meydanları İşletmesi verilerine baktığımız zaman, yüzde 40’lara varan dış hat uçuşlarının artışına rağmen destinasyonlarımızda ve şehir merkezimizde pek çok otelimiz geçen yılki doluluk oranlarında ulaşamadı. Bu durumda bir çelişki var, belirsizlik var. Bunu da kayıt dışılığı azaltarak daha anlaşılır bir seviyeye getirmemiz gerekmektedir.” diye konuştu.

“TRABZON TURİZM KONSEYİ VERİMLİ KULLANILAMADI”

Sosyal medyada Trabzon turizmine yönelik dezenformasyonlar yapıldığını söyleyen Hamit İnan, sektör paydaşlarının sorunların farkında olduğunu ama çözüme yönelik çalışmalar yapılmadığını dile getirerek, “Uzun emeklerle, farklı şehirlere örnek olabilecek bir noktaya getirilen kent turizmi ciddi bir kırılma noktasındadır. Sosyal medya üzerinden birçok paylaşım yapıldı. Aslında hepimiz bu sorunları biliyoruz ama kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve sektör paydaşlarımızla sorunlarımızı çözecek eylem planı ortaya koyamıyoruz. İlimizdeki turizm faaliyetlerimizin daha sağlıklı yürütülebilmesi için Trabzon Turizm Konseyi kuruldu, genel kurul yapıldı, bazı faaliyetler hedeflendi. Sonra da kurum etkinliğini yitirdi. Tüm kamu ve sivil toplum kuruluşlarımızın gücüyle kurulmuş böyle bir organizasyon neden daha fazla desteklenmedi? Bugün hizmetlerle ilgili sıkıntılarımız var, şehrimizi ve destinasyonlarımızı hedefleyen çok ciddi dezenformasyonlar var. Trabzon Turizm Konseyi, manipülasyonlarla oluşturulan algıları tersine çevirebilir ve destinasyonlarımızın çekiciliğini vurgulayan içerikler üretebilirdi. Aktif olarak çalışacak böyle bir organizasyon, sektörün ihtiyaç duyduğu veri istatistiklerini oluşturur ve sektör adına yapılacak eylem planlarını sektör paydaşlarıyla iş birliği içinde oluşturabilirdi. Ama olmadı.” ifadelerini kullandı.

DENETİM MEKANİZMASI ŞART

Trabzon turizminin sorunlarını çözmek adına ciddi denetim mekanizması kurulması gerektiğinin altını çizen Meclis Üyesi İnan, “Sektördeki kazanımlarını sürdürebilmek ve turistlerin olumlu deneyimlerini buradan ayrılmalarını sağlamak için yasal düzenlemelerin güçlendirilmesi, rekabetçi piyasa stratejilerinin oluşturulması ve denetim mekanizmalarının etkinleştirilmesi gerekmektedir. Sektöre hizmet sağlayan tüm işletmeler için etkin bir denetim mekanizması kurulmalıdır. Yasal sürece uygunluk, kalite standartları, fiyatlandırma, çalışanlar, şikayetlerin değerlendirilmesi, sağlık ve güvenlik konularıyla beraber pek çok alanda etkin denetimler yapılmalıdır.” ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

25.1° / 21.1°

DEVA PARTİSİNDE NÖBET DEĞİŞİMİ RİZE İL BAŞKANI OLDU

CHP RİZE'DE YENİ BAŞKANINI SEÇTİ

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday