meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Türkiye'de Deprem Güvenliği: En Güvenli İller Açıklandı

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Türkiye'de deprem güvenliği açısından önemli bir bilgilendirme yaparak en güvenli illeri sıraladı.

Türkiye

Yapılan açıklamalara göre, Türkiye'de deprem riskine karşı en güvenli iller Nevşehir ve Niğde olarak belirlendi.

Prof. Dr. Ercan, sosyal medya üzerinden paylaştığı bilgilerde, Nevşehir'de gelecekte gözlemlenebilecek en büyük depremin büyüklüğünün M5,0, Niğde'de ise M5,5 olabileceğini belirtti. Her iki ilin deprem güvenliği konusunda öne çıktığını ifade eden Ercan, ayrıca Peri Bacaları'nın yüzyıllardır ayakta kalmasının nedeninin de bu illerin depremsiz olması olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Haziran ayında yaptığı bir diğer açıklamada ise Türkiye'nin deprem riskine karşı güvenli önde gelen illerini sıralamıştı. Bu açıklamaya göre, Kırklareli, Zonguldak, Kastamonu, Sinop, Samsun, Giresun, Ordu, Trabzon, Rize, Artvin, Mardin, Siirt, Batman, Şanlıurfa, Mersin, Antalya, Konya, Karaman, Niğde, Nevşehir ve Ankara da deprem güvenliği bakımından öne çıkan iller arasında bulunuyor.

Türkiye'de deprem riskinin her zaman önemli bir konu olduğunu hatırlatan Ercan'ın bu açıklamaları, vatandaşların deprem güvenliği konusunda daha bilinçli ve hazırlıklı olmalarına katkı sağlayacak gibi görünüyor.


 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ
1

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

2

Meteoroloji uyardı! Sağanak geliyor

3

Tunca Eski Belediye Başkanı Aytemiz öldürüldü!

4

Arhavi Belediyesi: Rögar Kapakları ve Mazgallar Tedbir Amaçlı Kaldırılıyor ve Kontroller Devam Ediyor

5

Horasan Belediyesi Kazım Karabekir Mahallesi'nde Asfalt Öncesi Zemin Hazırlığı Çalışmalarını Sürdürüyor