meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

TYÇ Logosuyla Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde Yeni Bir Adım

Karadeniz Teknik Üniversitesi, TYÇ Logosu Kullanım Hakkı Kazandı

TYÇ Logosuyla Karadeniz Teknik Üniversitesi

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü ile Fen Fakültesi Biyoloji ve Kimya Bölümleri, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) Logosu kullanım hakkı kazandı. Bu önemli adım, Yükseköğretim Mezuniyet Belgelerinde TYÇ Logosunun kullanımına ilişkin usul ve esasları içeren kurul toplantısında alındı.

TYÇ, Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi (AYÇ) ile uyumlu olarak tasarlanmış ulusal bir yeterlilikler çerçevesidir. Bu çerçeve, meslekî, genel ve akademik eğitimler dahil olmak üzere tüm öğrenme yollarında kazanılan yeterlilikleri kapsamaktadır. Üniversitemizin Tarih, Biyoloji ve Kimya bölümleri, TYÇ'nin belirttiği ölçütleri karşılayarak diploma eklerinde, transkript ve mezuniyet belgelerinde TYÇ Logosu kullanım hakkı elde etmiştir.

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin bu gelişmeyi duyuran sosyal medya paylaşımında, TYÇ'nin eğitim ve öğretim süreçlerinde kalite güvencesi sağlayan bir standart olarak önemini vurgulamıştır. TYÇ, öğrenme kazanımlarının çeşitli seviyelerde tanımlanmasını ve öğrenme ortamlarının geniş bir yelpazesini kapsayacak şekilde tasarlanmıştır.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ
1

30 Haziran 2024 Altın fiyatları canlı alış-satış tablosu

2

Artvin Belediyesi Sinek İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor

3

Serbest Piyasada Fındık Fiyatları Yükselişte: 30 Haziran 2024 Fındık Fiyatları

4

Geleneksel Taekwondo Piknik Etkinliği Coşkuyla Gerçekleşti

5

Erzurum'da Koruyucu Aile Şenlikleri Coşkuyla Kutlandı