Tarih: 03.11.2023 16:13

Uykusuzluk Yapan Alışkanlıklar!

Facebook Twitter Linked-in

Uykusuzluk; kadın-erkek, genç-yaşlı pek çok kişinin kimi zaman dönemsel olarak yaşadığı, kimi zaman ise süregelen problemlerinden biridir. Oysa ki uyku, hem mental sağlığı hem de beden sağlığını korumak için hayatımızdaki en önemli faktördür. Kalitesiz ve yetersiz bir uyku pek çok sağlık sorununu da beraberinde getirmektedir.

Uykuya dalamamak veya uykunun bölünmesi gibi durumların pek çok nedeni vardır. Bazen zorunlu haller veya hastalıklar uykumuzu kaçırırken, bazen de yaşantımızda kök salıp rutinimiz haline gelen bir takım alışkanlıklar uyku bozukluklarına yol açabiliyor. Oysa ki, yapacağımız küçük değişimler sayesinde kaliteli bir uyku sürecine girmemiz mümkün..!

İşte biz de bu yazımızda sizlere uykusuzluğa neden olan, belki de farkında olmadan edindiğimiz alışkanlıklarımızdan söz edeceğiz. İlgili videolara ise yazımızın sonunda ulaşabilirsiniz.

uykusuzluk yapan alışkanlıklar

Uykusuzluk Vücutta Nelere Yol Açar?

Güçlü bir bağışıklık sistemi için, uykunun temel unsur olduğunu belirtmiştik. Uykusuz kaldığımızda pek çok problemin yaşanma ihtimalinden de söz ettik. Öncelikle bunlara bir göz atalım..

tansiyon

 

Uykusuzluk Yapan Alışkanlıklar Nelerdir?

sogukdus




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —