Vakfıkebir’de 2026 Yılı İlk KKYDP ve DOKAP Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde, 2026 yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi (KKYDP) ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) desteklerine yönelik yılın ilk bilgilendirme toplantısı düzenlendi
Toplantıya 162 üretici ve yetiştirici katılım sağladı. Etkinlik, Belediye Başkanı, Kaymakam ve İlçe Başkanı’nın açılış konuşmalarıyla başladı. Ardından katılımcılara, KKYDP ve DOKAP destek mekanizmaları, başvuru süreçleri ve kırsal kalkınma projeleri hakkında kapsamlı bilgiler sunuldu.
Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen sunumlarda, katılımcıların soruları yanıtlanarak karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Programın amacı, üretici ve yetiştiricilerin destek programları hakkında bilgi düzeyini artırmak ve kırsal kalkınmaya etkin katılımı teşvik etmek olarak belirlendi.
Yetkililer, benzer bilgilendirme toplantılarının il genelinde devam edeceğini belirterek, kırsal kalkınmanın güçlendirilmesi ve projelere katılımın artırılmasının hedeflendiğini ifade etti.
Toplantı sonunda, üreticilerin motivasyonu ve projelere yönelik ilgisi dikkat çekerken, gerçekleştirilen sunumların farkındalık ve katılım isteğini artırdığı vurgulandı.
Haber Kaynak
HABER MERKEZİ
Çifte Minareli Medrese'de sanat rüzgarı

