Vali Yıldırım Trabzon Tanıtım Günleri'ne Katıldı

Ankara'da 25-28 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Trabzon Tanıtım Günleri'ne Trabzon Valisi Aziz Yıldırım da katıldı.

Vali Yıldırım Trabzon Tanıtım Günleri

Etkinliğin açılışında bir konuşma yapan Vali Yıldırım, Trabzon'un tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini Ankaralılarla buluşturmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Vali Yıldırım konuşmasında Trabzon'un pek çok medeniyete ev sahipliği yapan önemli bir şehir olduğunu ve Fatih Sultan Mehmet Han tarafından fethedilmesiyle birlikte coğrafyamızın önde gelen ticaret ve kültür merkezlerinden biri haline geldiğini söyledi.

Ayrıca Vali Yıldırım, Trabzon'un yayla ve doğa turizminde son yıllarda yaptığı atılımlarla ilgi merkezi haline geldiğini, tarihi İpek Yolu'nun kadim şehirlerinden biri olduğunu ve turizm, ticaret, tarım, sanayi, spor ve eğitim gibi potansiyel değerleriyle birçok noktada markalaşmış bir şehir olduğunu ifade etti.

Yıldırım, Trabzon'un maddi ve manevi tüm kültürel değerlerini Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmak için Trabzon Tanıtım Günleri ve benzeri etkinliklerin önemini vurguladı.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilen törenin ardından Vali Yıldırım ve beraberindekiler, Trabzon'un kültürel zenginlikleri ve yöresel ürünlerinin yer aldığı stantları gezdi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ
1

ÖZEL GENÇLER MUTFAĞA GİRDİ,EN ÖZEL PİZZAYI PİŞİRDİ

2

Vakfıkebir Belediye Başkanı Fuat Koçal: "Vakfıkebirlilerin Parasını Hizmet İçin Kullanacağız"

3

Gençlik Haftası'nda Masa Tenisi Heyecanı Artvin'de Yaşandı

4

Erzurum'da Kitap Tutkunları Recep Tayyip Erdoğan Fuar ve Kongre Merkezi'nde Buluştu

5

Oltu'da Gençlik Haftası Coşkusu: Bisiklet Turuyla Sağlıklı Yaşamın İzleri