meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Vetiver Yağı Nedir, Faydaları Nelerdir?

Vetiver yağı nedir, odunsu ve tatlı kokusuyla tanınan, vetiver bitkisiyle elde edilen uçucu bir yağdır. Güve otu bitkilerinin kökleri genelde aşağıya doğru büyürler.

SAĞLIK 26.08.2023 14:59:00 0
Vetiver Yağı Nedir, Faydaları Nelerdir?

Toprağın içerisinde kalın kök dolaşımı yaratırlar. Vetiver bitkisinin kökü de, vetiver yapının kökeni olarak bilinir. Bu yüzden fazlasıyla odunsu bir koku yayar. Vetiver bitkisinin kokusu bir çok parfüm üretiminde de kullanılmıştır.

vetiver yagi nedir faydalari nelerdir3

Vetiver yağının, aroması egzotik, odunsu ve topraksı olarak bilinir. Asya tropikal bölgelerine özgü olan çimlerden kaynaklı kokusu oldukça güçlüdür. Antik çağlarda fazlasıyla kullanılan bu bitki özellikle aroma anlamında fazlasıyla güçlüdür.

Vetiver Yağı Faydaları Nelerdir?

Vetiver yağının parfümlerde kullanılması dışında birçok faydası bulunur. Antik Çağ’da da fazlasıyla kullanılan bu yağ, Hint Yarımadası’nda fazlasıyla meşhurdur.

Anti-Septik ve Anti-İnflamatuar Özellikleri Vardır

Vetiver yağının iltihaplarla savaşmaya karşı özelliği vardır. Sindirim sisteminde ve dolaşım sisteminde bulunan kurtlanmalardan kurtulma konusunda oldukça faydalıdır. Ülkemizde olmasa da bazı tropikal ülkelerde bulunan bakteriler ve mikroplar fazlasıyla güçlüdür. Bunlardan kurtulma konusunda vetiver yağı oldukça güçlüdür. Dokuların gelişmesinde, yaraların iyileşmesinde ve yaraların iyileşmesinde faydalıdır.

Bağışıklı Güçlendirir

Vetiver yağının, toksinleri attığı ve toksinlerle savaştığı doğrudur. Bu sebeple bağışıklık sistemini de güçlendirir. Vetiver yağını buhar ile birlikte soluyabilirsiniz. Evinizde fıs fıs yöntemi ile sıkarak da kullanabilirsiniz.

Cilt Kuruluğuna İyi Gelir

vetiver yagi nedir faydalari nelerdir4

Güneş çarpması sebebiyle cilt fazlasıyla kurur. Hatta iltihaplanma bile yaşanabilir. Bunun çözümü için hindistan cevizi yağı ile karıştırdığınız vetiver yağını kullanabilirsiniz.

Antioksidanlar Açısından Zengindir

Cilt sağlığı konusunda sık sık tercih edilen uçucu yağı, sivilce, akne ve sivilce izlerinin geçmesine yardımcı olur. Aknelerde oluşan bakterilerinde geçişi için kullanılabilir. Yüz yıkama suyunuza bir kaç damla vetiver yağını karıştırarak kullanabilirsiniz. Cilt hücrelerini canlandırır ve yumuşatır.

Zihni Sakinleştirir

Uçucu yağların en önemli ortak noktalarından biri zihni sakinleştirdiği ve dinlenmeye olanak sağladığıdır. Özellikle anksiyete, depresyon ve stres gibi sorunlarla mücadele edenler için çok faydalıdır. İnsan vücudunda bulunan yedi çakranın açılması için oldukça faydalıdır. Vetiver yağının içerisinde seskiterpenler bulunur. Bu seksiterpenler, stresi geçirme açısından oldukça zengindir. Duyguların sakinleşmesi ve topraklayıcı etkisiyle kullanılması doğru olacaktır.

vetiver yagi nedir faydalari nelerdir2

Saçları Hızlı Uzatır

İçerisinde bulunan bileşenler ve temel besinler saç sıkıntıları için oldukça faydalıdır. Antimikrobiyal özellikli olan bu uçucu yağ, saç köklerinde bulunan kan dolaşımlarını hızlandırır. Bu da saçların hızlı uzamasını sağlar. Aynı zamanda saça büyük bir parlaklık da kazandırır.

Kepeklenmeyi Önler

Kepeklenme genel olarak kuru saçlarda oluşur. Aynı zamanda hijyen eksikliği ve fazla nemde kepeklenme sorunuyla karşılaşmanıza sebep olabilir. Vetiver yağı ile saçlarınıza sağlıklı görünüm kazandırabileceğiniz gibi kepeklenmeyi de azaltabilirsiniz. Saç için gerekli olan yağ dengesini oluşturarak, saçınıza sağlıklı görünüm kazandırabilirsiniz.

vetiver yagi nedir faydalari nelerdir5 768x768 1

Vetiver Yağı Nasıl Kullanılır?

Vetiver yağının direkt olarak ağızdan alınması doğru olmaz. Vetiver yağını bir fıs fıs yardımı ile oda içerisine sıkarak kullanabilirsiniz. Cilt bakımları için yüzünüzü yıkadığınız suya bir kaç damla damlatarak kullanabilirsiniz. Aynı zamanda çubuklu oda kokuları şişeleri ile de kullanabilirsiniz. Çubuklu oda kokusu şişelerine vetiver yağını dökerek, komodininize veya masa başınıza koyarak faydalarından yararlanabilirsiniz.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ
Anahtar Kelimeler: Vetiver Nedir Faydaları Nelerdir?

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

27.1° / 20°

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin