meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Vikingleri Anlatan En İyi 10 Film

Günümüze kadar birçok filme, diziye ve çizgi filme konu olan Vikingler, Norslar olarak da bilinmektedir. Bu yazımızda sizlere, Vikingleri konu alan en iyi yapımları aktaracağız.

KÜLTÜR - SANAT 31.05.2024 01:24:00 0
Vikingleri Anlatan En İyi 10 Film

Vikingler ya da Norslar, İskandinavyalı korsan ya da tüccar kavimleridir. Aslında Viking ya da Nors bir millet adı değildir. Danlara, Norveçlilere, İsveçlilere ve diğer İskandinavlara kim olduklarına bakmaksınız verilen bir isim olarak kabul edilir. Bu adlandırma, Eski Norsçadaki ‘Vikingr’ (yağmacı) sözcüğünden gelir ve Viking Çağı boyunca tüm Kuzey Cermenler bu ad ile anılır. Vikinglerin ataları antik Cermen hakları, konuştukları dilleri ise Cermen dil ailesine bağlı İskandinav dilleridir. Vikingler ömürlerinin büyük bir kısmını denizlerde geçirmiş olan savaşçı bir halktır. Sekiz ila on birinci yüzyıllar arasında ise kuzeybatı Avrupa’da birçok yeri ele geçirmişleridir.

Vikingler, aynı ismi taşıyan doksanların en çok sevilen çizgi filmi ile benimsenmiştir. Her çocuk tarafından soluksuz olarak izlendiği çizgi filmde, hatırlarasınız tüm olaylar denizde ve gemide geçiyordu. Vikinglerin yaşamlarını ve o dönemdeki koşullarını en iyi şekilde ele alan başarılı yapımları bu yazımızda sizler için bir araya getirdik.

GÜNEŞİN BATTIĞI YER – THE NORSEMAN

On birinci yüzyılda geçen filmde, Viking prensesi reisi olduğu gemi ile babasının izini bulmaya çalışmaktadır. Babası ise yıllar önce çıktığı Amerika gezisinde Hintliler tarafından kaçırılmış ve bir daha izi bulunamamıştır. Güneşin Battığı Yer, Vikingleri ele alan en iyi yapımlar arasında ilk sıralarda bulunuyor.

TANRILARIN ÇEKİCİ – HAMMER OF THE GODS

Viking filmleri arasında yer alan bu yapımda, uzun zaman önce kardeşinin izini kaybetmiş olan Steinar’ın her yerde kardeşini aramasını ele alıyor. Uzun arayışlar sonucunda kardeşinin izini bulsa da kardeşi artık içinde bulunduğu topluluğun kendilerini kurtarmak için güvendiği tek kişi haline gelmiştir.

KILAVUZ – PATHFINDER

Bir Viking ordusu ile yerli bir Amerikan kabilesinin savaşına katılıp, bu kabilede unutulan genç bir Viking, kabilede eğitilerek onların ritüelleri ile büyütülmüştür. Norveçli bir başka Viking ordusu kabileye savaş açtığında ise Pathlander, kabilenin kurtarıcısı olacaktır.

KNIVES OF THE AVENGER

Gizemli bir bıçak ustası, köylü bir kadını ve onun oğlunu türlü belalardan ve şeytani düşmanlarından korumaya çalışır. Bu davada ülkenin kralını bile karşısına alan kadın, davasında bıçaklardan başka hiçbir şeye sahip değildir.

CENNETİNN KAPISINDA – VALHALLA RISING

Tek Göz isimli bir Viking, putperest bir kabilenin elinde tutsaktır. Bir gün yanında bir tutsak çocuğu da alarak bu kabileden kaçar ve bir Viking gemisine biner. Fakat bu gen daha önce hiç bilmedikleri bir bölgeye gider. Tek Göz ve yanına aldığı çocuk, buradan sağ çıkmak zorundadır.

ERIC THE CONQUEROR

Dokuzuncu yüzyılda geçen hikayede iki Viking kardeşten biri Viking kabilesi diğeri ise Britanyalılar tarafından büyütülecek şekilde birbirinden koparılır. Yirmi yıl aradan sonra bir araya geldiklerinde ise kardeşlikleri ikinci planda olacaktır.

THE LONG SHIPS

Maceracı ve serseri bir Viking ile Hercules şehrinde demirlemiş bir başka gezin, ‘bütün seslerin anası’ olarak bilinen altın çanı bulmak için birbiri ile amansız bir yarışa girer. İki isimde bu yarışı kazanmayı bir onur meselesi haline getirir.

ÖLÜMSÜZ SAVAŞÇI – BEOWULF

Grendel isimli bir canavar, İskandinav ülkelerinde terör estirmeye başlar ve tüm ülkeleri egemenliği altına alır. Buna karşın Beowulf isimli bir savaşçı, Grendel’e savaş açar. Grendel’i öldürdükten sonra ise sıra annesine gelir. Çünkü Grendel’in annesi artık intikam almak istiyordur.

YABANCI – OUTLANDER

İskandinavya’da geçen bu hikayede adada büyük bir savaş çıkmıştır İki tarafın korkunç kayıplar vermesinin ardından bu savaşta canlı olarak sadece Kainan ve Moorwen isimli bir canavar kalmıştır. Kontrolden çıkan canavarı durdurmak ise Kainan ve Vikingler birlikte hareket etmek zorundadır.

VAHŞİ AV – THE WILD HUNTER

Orta Çağ şeklinde tasarlanan bir oyunda, oyunca canavarlardan biri kontrolden çıkar ve gerçek bir canavara dönüşür. Ancak bu canavarın nasıl kontrol altına alınacağını bilen biri yoktur.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

23.5° / 19.5°

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin

Oltu Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Ekmek Fırınına Denetim