Vodafone Business, Bambi Ayakkabı'nın teknoloji çözüm ortağı oldu
İSTANBUL (AA) - İşletmelerin teknoloji iş ortağı Vodafone Business, Bambi Ayakkabı'ya "Perakende Analitiği Çözümü"nü sunmaya başladı.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türkiye ekonomisine yüksek katma değer ve istihdam sağlayan işletmelerin gelecekte var olabilmeleri için faaliyetlerini daha verimli, kaynaklarını ise daha etkin kullanmaları gerekiyor.
Teknoloji çözümleriyle işletmelere verimlilik ve tasarruf imkanı sunan Vodafone Business da, IoT çözüm grubu ile şirketlerin veriye dayalı karar alarak kaynaklarını daha verimli kullanmalarına olanak sağlıyor.
Bu noktada Bambi Ayakkabı'ya "Perakende Analitiği Çözümü" uygulamasıyla hizmet vermeye başlayan Vodafone Business, sunduğu çözümlerle kurumsal müşterisinin operasyonel verimlilik ve dijitalleşme yolculuğundaki en önemli partnerlerinden biri oldu.
- "İşletmelerin veriye dayalı iş kararları almasına olanak sağlıyoruz"
Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Özlem Kestioğlu, Vodafone Business olarak Türkiye genelindeki tüm KOBİ ve işletmelerin güvenilir dijital dönüşüm danışmanı olarak yanlarında olmaya devam etmeyi hedeflediklerini belirterek, "Dünyanın önde gelen mobil operatörlerinden biri olmamızın yanı sıra, Vodafone Business olarak da nesnelerin interneti, yapay zekâ, bulut uygulamaları, veri merkezi gibi teknoloji ve inovasyonlarımızla, işletmelerin ihtiyaçlarına yönelik birçok çözümü de sunuyoruz. Bu doğrultuda Perakende Analitiği Çözümü uygulamamızla Türkiye’nin önde gelen markalarından Bambi Ayakkabı'nın çözüm ortağı olduk." ifadelerini kullandı.
"Perakende Analitiği Çözüm" grupları ile mağaza içine yerleştirilen donanımlar sayesinde mağazayı ziyaret eden müşteri sayısını raporlarken, yapay zekâ destekli görüntü işleme ile müşteri demografi analizi yapılmasına olanak sağladıklarını kaydeden Kestioğlu, bu sayede hem doğru kaynak yönetimi yapılmasına hem de müşteri profiline göre kampanyalar geliştirilmesine yardımcı olduklarını aktardı.
Kestioğlu, "Perakende Analitiği Çözümü ile kasa önü müşteri bekleme süreleri azaltılarak gelir kaybı engellenebiliyor. Müşteri profilleme sayesinde doğru müşteriye doğru kampanya sunulabiliyor.
Personel takibinin yanında, reyonlarda geçirilen zamanı analiz edilebilen bu çözüm sayesinde, doğru ürün konumlandırması için de veri sağlanabiliyor. Bununla beraber mağazalar arası karşılaştırma çözümüyle hangi mağazanın hangi zaman dilimlerinde daha yoğun olduğu analiz edilerek, doğru kaynak yapılanması da mümkün hale getirilebiliyor." değerlendirmesinde bulundu.
- "Doğru hedef kitlelerine, doğru kampanyalar düzenleme olanağı elde etmiş olduk"
Bambi Ayakkabı IT Direktörü Mustafa Taha Kır da mağazalarını ziyaret eden müşterilerinin sayılarını sağlıklı bir şekilde analiz etmek istediklerini ve bu paralelde Vodafone Business ile yaptıkları "Perakende Analitiği Çözümü" uygulaması sayesinde artık çok daha detaylı analiz yapabildiklerini ifade ederek şunları kaydetti:
"Bu projenin bizim için en inovatif tarafı, müşterilerimizin demografik analizlerini başarılı bir şekilde yapabilmemiz diyebilirim. Bu yenilikçi çözüm sayesinde doğru hedef kitlelerine, doğru kampanyalar düzenleme olanağı elde ederken, müşteri analizinin daha detaylı ve sağlıklı bir şekilde yapıldığını da tecrübe etmiş olduk.
Bunun yanında demografik veri sayesinde ürün dağılımlarını da daha sağlıklı bir şekilde hayata geçirmiş olduk. Şu anda 75 mağazamızda Vodafone Business'ın sağlamış olduğu Perakende Analitiği Çözümü uygulamasını kullanıyoruz. Yakın zamanda da bu sayıyı 80 mağazaya çıkaracağız."
- Veriler döngüsel bir biçimde işleniyor
Vodafone Business'ın Perakende Analitiği Çözümü, yapay zekâ teknolojisi ile gerçek zamanlı olarak kişi sayımı, demografik kırılım, müşterilerin kasa önünde bekleme sürelerinin yönetimi, mağaza genelinde noktasal trafik analizini sunan ısı haritası ve personel hareketlerinin müşteriden ayrımı ve raporlanması gibi döngüsel verileri sunuyor.
Bu noktada görüntü işleme sayesinde kamera ile elde edilen görüntüler analiz edilirken, elde edilen bulgular sunucuya aktarılarak işleniyor ve sayısal verilere dönüştürülüyor. Bu veriler daha sonra yapay zekâ ile anlamlandırılarak raporlanıyor.