meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Yalnızlığı Anlatan En İyi 9 Film

Her insan hayatının belli bir döneminde yalnız kalmak ister. Ancak ya tüm hayatınız boyunca yalnız kalacak olursanız? O zaman ne yapardınız? İşte yalnızlığı farklı açılardan ele alan o filmler!

KÜLTÜR - SANAT 31.05.2024 01:02:00 0
Yalnızlığı Anlatan En İyi 9 Film

Yalnız kalmak, yalnız yaşamak ya da bir süre kalabalıktan ve keşmekeşten uzaklaşmak için tek başına bir yerlere gitmek elbette herkesin hayalidir. Bu şekilde ele alınan yalnızlık oldukça ilgi çekici ve özenilesi bir durum olarak algılanıyor. Ancak hayat boyu yalnız kalmak, kimseyi sevmemek ya da kimse tarafından sevilmemek hiç de pozitif bir durum olarak algılanmıyor.

Yalnızlığın farklı birçok evresi olabilir. Kimi zaman bir istek ya da ihtiyaç olabilen yalnızlık, yanlış şekilde ele alınır ise hayatın en büyük kabusu haline gelebilir. Bu yazımızda sizlere, yalnızlığı farklı açılardan ele alan başarılı yapımları aktaracağız. Yalnızlığın sadece fiziki olarak tek kalmak olmadığını, kalabalığın içerisinde de insanın kendini tek başına hissedebileceğini vurgulayan bu yapımları izlerken, gözlerinizi bir an bile ekranda ayıramayacaksınız.

WILD STRAWBERRIES

Yaban Çilekleri isimli yapım, 1957 yılında izleyici karşısına çıkmıştır. 8,2 IMDB puanına sahip olan filmde, varoluşsal sorunlar oldukça farklı bir bakış açısı ile ele alınıyor. Huysuz ve inatçı Profesör Isak Borg, hayatta bir başına kalan, yıllarını bakteri bilimine veren yetmiş sekiz yaşında bir fizikçidir.

RED DESERT

1965 yapım olan filmin IMDB puanı 7,6’dır. Yakın zaman önce trafik kazası geçiren Giuliana, mutlu bir evliliğe ve başarılı bir eşe sahiptir. Eşini ziyaret edeceği sırada geçirdiği bu trafik kazası ile kadının hayatı değişmeye başlar. Fiziksel olarak bir hasar almayan kadın, ara sıra krizler ya da ataklar geçirmeye başlar.

REPULSION

1965 yapımı olan filmin IMDB puanı 7,7’dir. Londra’da kız kardeşi ile yaşayan Carol’un oldukça güzelliğinin ve sıradan yaşamının arkasında kimsenin bilmediği takıntılı tiksintileri saklıdır. Özellikle cinselliğe karşı olan tiksintisi kız kardeşinin tatile çıktığı bir zamanda oldukça şiddetli ve şizofrenik bir görünüm kazanır. Tiksin, yönetmenin en karakteristik yapımlarından biri olarak kabul edilmektedir.

LE SAMOURAI

1967 yapımı olan filmin IMDB puanı ise 8,1’dir. Profesyonelliğinden ve soğuk kanlılığından asla ödün vermeyen ve tüm işlerini arkasında tek bir ipucu bırakmadan halleden bir katil olan Jes Costello yeni bir iş alır. Bu yeni görevde bir gece kulübünün sahibi olan Martey’i öldürmesi gerekir. Kiralık katil her zamanki gibi tüm planlarını son derece titizlikle yapsa da bu kez işler planladığı gibi gitmeyecektir.

SILENT RUNNING

1972 yapımı olan filmin IMDB puanı 6,7’dir. Dünyadaki tüm bitki örtüsü yok olmuştur. Bitkiler ve hayvanlar uzayda bulunan bir gemide tutulmaktadır. Ancak bir gün uzay gemisinde bulunan bitkilerin yok edilip astronotların dünyaya dönmesi emri verilir. Gemi mürettebatında bulunan bir adam ise bu emre karşı çıkar.

SOLARIS

1972 yapımı olan filmin IMDB puanı 8,1’dir. Kendisi yaşayan dev bir dimağ olan sularla kaplı Solaris gezegeni, dünyadan gelen insanların bilincinde ve bilinçaltında oyunlar oynayarak hafızalarında kalmış olayları maddeleştirmektedir.

TAXI DRIVER

1976 yapımı olan filmin IMDB puanı 8,2’dir. Vietnam Savaşı’ndan yeni dönen ana karakter, geceleri taksi şoförlüğü yaparak, kirli ve adaletsiz gördüğü dünyaya uyum sağlamayı reddeder. Film, Robert De Niro tarafından canlandırılan Travis Bickle karakteri ile kültleşmiştir.

PARIS, TEXAS

1984 yapımı olan filmin IMDB puanı 8,1’dir. Paris, Texas, toplumdan uzaklaşan bir adamın hayata ve ailesine yeniden bağlanmasını konu alıyor. Travis, içine kapanık bir adamdır. Ruhunda gizlediği şeyleri dışa burmaktan kaçan Travis, kimsenin gitmeyi bile düşünmeyeceği yollardan gitmeyi tercih etmektedir.

WINGS OF DESIRE

1987 yapımı olan filmin IMDB puanı 8,0’dır. Savaş sonrası dönemin ve modernizmin atmosferinin karıştığı Berlin’de gezmekte olan iki meleğin öyküsü bu filmde izleyiciye aktarılıyor


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ
Anahtar Kelimeler: YALNIZLIĞI ANLATAN FİLMLER

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

24.7° / 19.5°

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin

Oltu Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Ekmek Fırınına Denetim

AK Parti Heyeti'nden Oltu Belediyesi'ne Ziyaret

Bakan Fidan bazı büyükelçilikler için yeni görevleri tebliğ etti