meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Yaz aylarında daha yorgun mu hissediyorsunuz? Bu öneriler enerjinizi geri getirecek?

Tüm kış, gezip dolaşıp eğlenmek için yazı beklediniz ama yaz gelmesine rağmen kendinizi yorgun mu hissediyorsunuz? Yaşadığınız halsizlik birden çok sebebe bağlı olabilir. Aşırı terleme bile yorgunluk nedenlerinden biri.

Yaz aylarında daha yorgun mu hissediyorsunuz? Bu öneriler enerjinizi geri getirecek?

Ayağa kalkacak haliniz yok, kendinizi sürekli yorgun hissediyorsunuz, hasretle beklediğiniz yaz için plan yapmak içinizden gelmiyor. Hava sıcaklıklarının artmasıyla ortaya çıkan yorgunluğun sebepleri türlü türlü. 

TERLEMENİN ARTMASI HALSİZLİĞİ TETİKLİYOR

Yaz yorgunluğu da tıpkı bahar yorgunluğu gibi değişen mevsim koşullarına bağlı olarak ortaya çıkabilir. Aşırı sıcak ile birlikte terlemenin artması, vücuttaki su ve tuz kaybını çoğaltır ve bunlar da yorgunluk, halsizlik gibi durumları tetikler. Aşırı sıcaklarda fazla terlemediğinizi düşünüyorsanız bile sıcağın kendisi yorgunluk, halsizlik gibi problemlerle karşılaşmanıza neden olmaya yetecektir.

GÜNEŞ ALTINDA FAZLA KALMAYIN

Yaz aylarında yaşanan halsizliğin sebeplerinden biri de uzun süre güneş altında kalmak. Güneşlenme süresini uzun tutmak veya iş gibi sebeplerle uzun saatler güneşe maruz kalmak, yorgunluğa neden olabilir. Bunun yanı sıra sıkça kullanılan klimalar da benzer belirtilerin ortaya çıkmasını tetikleyebilir.

İSHAL OLMAMAYA DİKKAT EDİLMELİ

Yorgunluk ve halsizliği arttıracak sebeplerden biri de yazın daha sık görülen ishaller. İshal, yol açtığı su ve elektrolit kaybı nedeniyle kişide ciddi yorgunluk hali yaratabiliyor. Bu nedenle ishalin tedavi edilmesi, özellikle yaz aylarında daha fazla önem kazanmakta.

Bu arada  uyku düzeninin değişmesi, sıcak ve neme bağlı olarak uyku bölünmeleri, kişinin gün boyu kendisini yorgun ve halsiz hissetmesine neden olabilir.  Yaz yorgunluğunu önlemek için ise alınabilecek birçok önlem var.

ALKOL VE KAFEİNLİ İÇECEKLER TÜKETMEYİN

Alkol, sigara gibi kötü alışkanlıklardan uzak durun. Aşırı kafeinli içeceklerin tüketiminden sakının.

SU VE İÇMEK VE EGZERSİZ YAPMAK YORGUNLUĞU GİDERİR

Yeteri kadar su tüketin ve soğuk bitki çayları, soda gibi sağlıklı içeceklerle sıvı tüketimini arttırın. Sıcağa bağlı olarak hareketsizlikten kaçının. En azından akşamın serin saatlerini egzersiz yapmaya veya hafif yürüyüşlere ayırın. 

AÇIK RENKLİ KIYAFETLER TERCİH EDİN

Açık renkli ve hafif giysiler giyin, sizi bunaltacak rahatsız giysiler tercih etmeyin.

RUH HALİNİZ POZİTİF OLSUN

Sıcağın olumsuz etkisi nedeniyle eve kapanmayın. Akşam saatlerini sosyalleşmeye ve eğlenmeye ayırın. Pozitif ruh hali, yorgunluğu azaltmada son derece etkilidir.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ
1

SAĞLIK BAKANI Prof.Dr.Kemal MEMİŞOĞLU RİZE GRUBUNA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

2

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Yaz Spor Okulları Açılış Töreni'ne Büyük İlgi

3

Akçaabat'ta Kültürel Buluşma: Uluslararası Müzik ve Halk Oyunları Festivali 2024

4

Trabzon'da Gıda Hijyeni Denetimleri Artarak Devam Ediyor

5

Bayburt Belediyesi’nin Ekipleri Şehri Güzelleştirmeye Devam Ediyor