meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Yeni Sağlık Bakanı Şuayip Birinci mi oluyor? Fahrettin Koca istifa mı etti? Şuayip Birinci kimdir?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın görevden ayrılacağı iddiaları sonrasında yeni Sağlık Bakanı’nın olası ihtimallerde kim olacağı araştırılıyordu. Peki yerine gelecek isim Şuayip Birinci mi oluyor? İşte detaylar..

Yeni Sağlık Bakanı Şuayip Birinci mi oluyor? Fahrettin Koca istifa mı etti? Şuayip Birinci kimdir?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın görevden ayrılacağı iddiaları sonrasında yeni Sağlık Bakanı’nın olası ihtimallerde kim olacağı araştırılıyordu. Sosyal medyaya düşen iddialara göre ise yeni Sağlık Bakanı’nın mevcut Bakan Yardımcısı olan Şuayip Birinci olacağı ifade edildi. Peki Şuayip Birinci kimdir?

ŞUAYİP BİRİNCİ KİMDİR?

Şuayıp Birinci, 1973 yılında Rize’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Rize ve Trabzon’da, üniversite eğitimini, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladı. Tıp doktoru olduktan sonra; “Liderlik ve Küresel Girişimcilik” te yüksek lisans, “Sağlık Kurumları Yönetimi” alanında yüksek lisans ve doktora yaptı.

Alanında doçent olan Birinci, 1998 yılında meslek hayatına başladı. Rize ve İstanbul’da çeşitli kamu kurumlarında hekimlik yaptı. Ümraniye EA Hastanesi’nde Başhekim Yardımcılığı (2005-2009), İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nde Müdür Yardımcılığı (2009-2012) ve TKHK İstanbul Anadolu Kuzey Bölgesi’nde Genel Sekreterlik (2012-2014) görevlerinde bulundu.

Sağlık Bakanlığı Merkez Teşkilatı’nda, müsteşar yardımcılığı (2014-2018) ve Ağustos 2018’de Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine atanmış ve halen görevini sürdürmektedir. Bakanlıkta çalıştığı süreçte, strateji ve hedefleri belirleme, planlama, regülasyon ve koordinasyon görevlerini sürdürdü.



Haber Kaynak : HABER MERKEZİ
1

Online Oyun Sitelerinin Çevre Dostu Uygulamaları

2

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

3

Meteoroloji uyardı! Sağanak geliyor

4

Tunca Eski Belediye Başkanı Aytemiz öldürüldü!

5

Arhavi Belediyesi: Rögar Kapakları ve Mazgallar Tedbir Amaçlı Kaldırılıyor ve Kontroller Devam Ediyor