Rize'de düzenlenen basın toplantısında Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Mehmet Akif Zerdeci, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de yaşananları "soykırım" olarak nitelendirdi ve yeni bir perdenin açıldığını belirtti. Zerdeci, İsrail'in eylemlerine ABD'nin de dahil olduğunu öne sürerek, şu ifadeleri kullandı:
"Gazze'de kan donduran trajediler yaşanırken, İsrail'in eli kanlı ortağı Amerika Birleşik Devletleri emlak vurgununa hazırlanıyor. Ahlaksız ve soysuz planlarla, Filistinlileri sürdükleri topraklara, Siyonist işgalcileri yerleştirecekler. Biz buna göz yummayacağız, seyirci kalmayacağız."
Zerdeci, hükümetin yeterli tepkiyi vermediğini ve özellikle Trump'ın adını anmaktan kaçındığını söyleyerek, "Mademki hükümet bir şey söyleyemiyor, biz söyleyelim: Eli kanlı katilsin ey Trump. Siyonist rejimin kölesisin ey Trump. Gazze’yi sana yedirmeyeceğiz ey Trump. Sen de Netanyahu ile birlikte onursuz bir katil olarak yargılanacaksın ey Trump" şeklinde sert eleştirilerde bulundu.
Yeniden Refah Partisi'nin önerileri arasında, Türkiye'deki Amerikan üslerinin ve radarlarının kapatılması, İsrail ile tüm ticari ve diplomatik ilişkilerin kesilmesi ve Müslüman ülkelerin İsrail'e karşı yaptırım uygulaması için diplomatik girişimlerde bulunulması yer aldı. Zerdeci, hükümete seslenerek:
"Bugün 81 ilimizden Yeniden Refah Partisi teşkilatları olarak; 635 bin üyemiz ve milletimizle birlikte size sesleniyoruz: Korkmayın. En radikal tedbirleri alın. Siz, sadece diliniz ile değil, bütün kalbinizle Gazze’ye, Kudüs’e ve mazlumlara sahip çıkın. Allah cc bize yardım ederse hiç kimse bize galip gelemez," dedi.
Partinin Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan'ın çağrısını yineleyen Zerdeci, hükümetin bu kritik dönemde harekete geçmemesi durumunda, Yeniden Refah Partisi'nin iktidara geldiğinde bu adımları atacaklarını vurguladı.