Yıl sonuna kadar emekli maaşlarına herhangi bir zam geleceği görünmüyor

Bakan Şimşek, Emekliye Ara Zamma Onay Vermiyor!

EKONOMİ 12.08.2023 15:32:00 0
Yıl sonuna kadar emekli maaşlarına herhangi bir zam geleceği görünmüyor

Yıl sonuna kadar emekli maaşlarına herhangi bir zam geleceği görünmüyor. Sahada yerel seçim kampanyalarını sürdüren  AK Parti milletvekilleri, artan şikayetler yüzünden zor bir durumda bulunuyorlar. Milletvekilleri, zam taleplerini iletmelerine rağmen ekonomi yönetimi "Yetersiz kaynak" gerekçesiyle karşı çıkıyor. AK Parti vekilleri Meclis tatiline girdikten sonra yeniden sahaya inerek yerel seçim çalışmalarına başladı. Bu süreçte en fazla şikayet emeklilerden geldi. Birçok milletvekili saha çalışmaları sırasında, düşük maaşlar nedeniyle emeklilerin eleştirileriyle karşılaştı. AK Parti milletvekilleri, bu durumu parti yönetimine ileterek emekli maaşlarının yeniden düzenlenmesi için adım atılmasını talep etti.

Özellikle kök maaşı 7 bin 500 ve altında olan emeklilerin, vergi ve akaryakıt zamlarının ardından temel ihtiyaç maddelerindeki artışlar nedeniyle zor durumda kaldığını belirten AK Parti milletvekilleri, "Sahada çok zorlanıyoruz. Nereye gidersek gidelim, emeklilerin eleştirileriyle karşılaşıyoruz. Bu konuyu parti yönetimine de ilettik. Ekim ayında Meclis açıldığında, en azından düşük kök maaş alanlara yönelik yeni bir düzenleme yapılması beklentimiz var. Yıl sonuna kadar bu durumu sürdürmek oldukça güç." şeklinde konuştu. 

EKONOMİ YÖNETİMİ EMEKLİYE ZAMMA KARŞI

15-16 milyon emekliden kök maaşı 7 bin 500 ve altında olan emekli sayısı 5 milyondan fazla. AK Parti milletvekilleri, tamamına olmasa bile kök maaşı düşük olan emeklilere düzeltme yapılması konusunda ısrarcı olacaklarını dile getirdi.

Ancak emekli maaşlarına yönelik artış beklentisine ekonomi yönetiminden şimdilik vize çıkmadı. AK Parti yöneticileri de kendilerine iletilen taleplerin haklı olduğunu ancak bu şartlarda yeni bir adım atılmasının öngörülmediğini belirterek, "15-16 milyon emekli var. Her bir liralık artışın bütçeye 15 milyon lira maliyeti olacak. Cumhurbaşkanı'mız da artışı talep edecektir ama şu anda ekonomi yönetiminin tavrı çok net." değerlendirmesini yaptı.

MEHMET ŞİMŞEK: ARTIŞ YAPAMAYIZ; KAYNAK YOK, MÜMKÜN DEĞİL

AK Parti'nin son seçim stratejisi toplantısında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e emekli maaşları ile ilgili gelen talep ve şikayetlerin iletildiği, Şimşek'in ise, "Artış yapamayız; kaynak yok, mümkün değil." dediği belirtildi.

ERDOĞAN DA YILBAŞINI İŞARET ETTİ

Geçtiğimiz günlerde Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli maaşlarına zam için yılbaşını işaret ederek, "Asgari ücretten, memur ve emekli maaşlarına kadar bütçe imkanlarını zorlayan tasarruflarda bulunduk. Kamu işçilerinin yapılan toplu sözleşmelerinde ortaya çıkan tablo memur maaşlarında ilave bir düzeltmeyi zorunlu kıldı. Asgari ücret ve emekli maaşlarıyla ilgili huzursuzluk ortaya çıktı. Kimsenin mağduriyetinin kalıcı olmasına rıza göstermeyiz. Vergi artışlarından elde edeceğimiz geliri başka yerlere aktarmayı kabul edemeyiz. Bütçeyle ilgili çalışmaların semeresini gördükçe, kendini mağdur hisseden tüm kesimlerin gönlünü alacağız, bunu yılbaşı civarı neticelendirmeyi planlıyoruz." ifadelerini kullanmıştı.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

18.6° / 11.7°

Çay Üreticilerinin Geleceğe Yönelik Kaygıları Giderilmelidir

İl Başkanı Hikmet Ayar’dan 19 Mayıs Mesajı

Ocaklı: Derepazarı çay fabrikasını nerede yapacaksınız?

TÜİK Verileri, Bakan Yumaklı'yi Yalanlıyor

KARAL: AÇIKLANAN ÇAY ALIM FİYATI 205 BİN ÇAY ÜRETİCİMİZ İÇİN BÜYÜK BİR HAYAL KIRIKLIĞI

Çolak: Açıklanan Çay Fiyatı ile Vatandaşın Sofrasından 1 Ekmek Daha Eksilmiştir

HÜKÜMETİN ORTAĞI MHP AÇIKLANAN ÇAY FİYATINA TEPKİ GÖSTERDİ: ÇAY OYUNCAK DEĞİL YANLIŞ DÜZELTİLSİN

RİZELİ MAĞDUR EDİLMİŞTİR. ÇAY FİYATI ERİMEYE DEVAM EDİYOR

Deniz'den Çay Fiyatına Sert Tepki: İstifaya Davet Etti!

Hasan Karal Açıklanan Çay Fiyatına böyle tepki gösterdi

AÇIKLANAN YAŞ ÇAY FŞYATINI KABUL ETMİYORUZ

Memleket Partisi Rize İl Başkanından açıklan çay taban fiyata tepki

Ocaklı: Fadume Yengenin size selamı var; “Geçinemiyorum” diyor

Saadet Partisi'nden 30 Haziran'da olağanüstü kongre kararı

DEVA Partili Karal: Hükümetin yanlış politikaları yüzünden kurban ibadeti, enflasyona yenik düştü

Bahçeli-Özel görüşmesi bugün TBMM'de

Özgür Özel Trabzon’a geliyor!

Karal: “27 ülkenin toplamından fazla olan enflasyon, liyakatsizliğin, gösteriş ve şatafatın, hukuktan uzaklaşma sonucu"

İl başkanı Azaklı: “Yok Öyle Bir Şey”

CHP’li başkanlardan ortak açıklama: Çay fiyatı en az 25 TL olmalı!