Karadeniz Bölgesi'nde bulunan üniversitelere 800 yeni araştırma görevlisi kadrosu tahsis etti.
YÖK tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, bu yeni kadrolar, farklı alanlarda uzmanlaşan üniversiteler ile öncelikli alanlarda faaliyet gösteren üniversiteler arasında dağıtıldı. İşte bu tahsisatın ayrıntıları:
Devlet Araştırma Üniversiteleri: Ankara, Atatürk, Boğaziçi, Bursa Uludağ, Çukurova, Dokuz Eylül, Ege, Erciyes, Fırat, Gazi, Gebze Teknik, Hacettepe, İstanbul Teknik, İstanbul, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Karadeniz Teknik, Marmara, Orta Doğu Teknik ve Yıldız Teknik üniversiteleri ile İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü toplam 624 araştırma görevlisi kadrosuna sahip olacak.
Öncelikli Alanlar: Özellikle öncelikli alanlarda uzmanlaşmış olan Abdullah Gül, Akdeniz, Ankara Sosyal Bilimler, Eskişehir Osmangazi, Eskişehir Teknik, Galatasaray, Gaziantep, İstanbul Medeniyet, Karabük, Kocaeli, Niğde Ömer Halisdemir, Ondokuz Mayıs, Pamukkale, Sakarya, Selçuk, Sivas Bilim ve Teknoloji, Süleyman Demirel, Tekirdağ Namık Kemal ve Tokat Gaziosmanpaşa üniversiteleri toplam 76 araştırma görevlisi kadrosuna sahip olacak.
Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı: Bu program kapsamındaki 25 üniversiteye, lisansüstü eğitim alanlarında 4'er araştırma görevlisi kadrosu ihdas edildi. Bu üniversiteler arasında Aksaray, Artvin Çoruh, Bartın, Batman, Bingöl, Bitlis Eren, Burdur Mehmet Akif, Çankırı Karatekin, Düzce, Giresun, Gümüşhane, Hitit, Iğdır, Karamanoğlu Mehmetbey, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir Ahi Evran, Munzur, Nevşehir Hacı Bektaş Veli, Muş Alpaslan, Osmaniye Korkut Ata, Recep Tayyip Erdoğan, Siirt, Uşak ve Yozgat Bozok üniversiteleri bulunuyor. Bu üniversiteler, ihtisas alanlarında lisansüstü eğitim için ilave 4 araştırma görevlisi kadrosu alacak.
Bu tahsisatlar, üniversitelerin kalkınma ve uzmanlaşma hedeflerine katkıda bulunmayı amaçlıyor. YÖK'ün bu adımı, Türkiye'nin yükseköğretim kurumlarını daha rekabetçi ve nitelikli hale getirme çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor.