Yusufeli Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl 30’uncusu düzenlenen Sarıgöl Boğa Güreşleri Festivali, büyük bir coşkuyla kutlandı. Festivale, Yusufeli Belediye Başkanı Barış Demirci’nin yanı sıra Artvin Valisi Dr. Turan Ergün, Yusufeli Kaymakamı Salih Başara, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yusufeli’nin köklü geleneklerinden biri olan “Boğaların Barıştırılması” etkinliği, festivalin en dikkat çeken anlarından biri oldu. Bu etkinlik, katılımcılara kültürel köklerle bağ kurma ve doğayla iç içe olma fırsatı sunarken, toplumsal birlik ve dayanışmanın da güzel bir örneğini sergiledi. Festival, Yusufeli’nin kültürel mirasının yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması açısından büyük bir öneme sahip.
Belediye Başkanı Barış Demirci, festivalin Yusufeli’nin kültürel zenginliklerini tanıtmak ve toplumsal bağları güçlendirmek için eşsiz bir platform sunduğunu belirtti. Organizasyon ekibine ve emeği geçen herkese teşekkürlerini ileten Demirci, bu değerli geleneğin devamı için desteklerinin süreceğini vurguladı.
Sarıgöl Boğa Güreşleri Festivali, renkli görüntüleri ve coşkulu atmosferiyle katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Yusufeli, bu anlamlı etkinlikle bir kez daha geleneklerine sahip çıkmanın gururunu yaşadı.