Zafer Partisi’nden Rize’de Ekmek ve Çay Fiyatlarına Sert Tepki

Rize’de son günlerde art arda yapılan ekmek zammı ve özel sektörün yaş çay alımlarındaki düşük fiyat politikaları, Zafer Partisi tarafından sert bir şekilde eleştirildi.

RİZE 9.09.2025 09:42:00 0
Zafer Partisi’nden Rize’de Ekmek ve Çay Fiyatlarına Sert Tepki

Zafer Partisi Rize İl Başkanvekili Alihan Kandiş, hem vatandaşların hem de üreticilerin yaşadığı mağduriyeti gündeme taşıdı.

Kandiş, yaptığı açıklamada, Rize’de bir hafta içinde ikinci kez değişen ekmek fiyatlarının vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandığını ifade etti. “Önce 270 gram ekmek 20 TL’ye çıkarıldı, ardından gramaj düşürülerek 240 grama indirilip 18 TL olarak sabitlendi. Görünürde fiyat düşmüş gibi gösterilse de aslında gramaj azaltılarak gizli bir zam yapılmıştır” dedi.

Ekmekte Gramaj Oyunu Vatandaşı Mağdur Ediyor

Üretim maliyetlerinin artışını kabul ettiğini belirten Kandiş, Türkiye genelinde ekmeklik buğday fiyatlarının geçtiğimiz yıl 7 bin 500 TL iken bugün 11 bin TL’nin üzerine çıktığını söyledi. 50 kilogramlık bir un çuvalının fiyatının da 500 TL’den 850-900 TL’ye yükseldiğini vurgulayan Kandiş, “Fırıncıların maliyet baskısı vardır; fakat bu baskının faturası vatandaşa gramaj oyunuyla çıkarılamaz” ifadelerini kullandı.

Çay Üreticileri Düşük Fiyatla Mağdur

Kandiş, çay üreticilerinin de benzer bir sorunla karşı karşıya olduğunu belirterek, özel sektörün devletin açıkladığı 25 TL’lik yaş çay taban fiyatını uygulamadığını ifade etti. “Özel sektör fırsatçılık yaparak üreticiden çayı 18 TL’ye kadar düşük fiyatlarla almaktadır. Bu şartlarda üretici emeğinin karşılığını alamamakta, taban fiyat kâğıt üzerinde kalmaktadır” diye konuştu.

Hem Üretici Hem Tüketici Mağdur

Zafer Partisi İl Başkanvekili, çayın fiyatındaki bu düşük seviyenin, ilerleyen dönemde ekmek fiyatlarına da yansıyabileceğine dikkat çekti. “Bu gidişle üçüncü sürümde özel sektörün fırsatçılığı nedeniyle 1 kilo yaş çayın değeri 18 TL olan 1 ekmek fiyatına bile ulaşamayacak” dedi.

Kandiş, sözlerini şöyle tamamladı: “Halkın sofrasındaki ekmeği küçülten, üreticinin alın terini değersizleştiren bu yanlış politikaların faturasını ne vatandaş ne de üretici ödemek zorundadır. Temel gıda fiyatlarında istikrar sağlanmalı, ekmeğin gramajıyla, çayın fiyatıyla oynanmamalıdır. Rizelinin emeğini ve ekmeğini değersizleştiren bu anlayışa karşı mücadelemiz kararlılıkla sürecektir.”

Haber Kaynak : DOĞANCAN İLEK

Haber Kaynak

DOĞANCAN İLEK

Salı 24.6 ° / 16.3 °
Çarşamba 24.6 ° / 15.5 °
Perşembe 24.6 ° / 15.1 °