Zayıflamak için soğuk su mu içmek lazım yoksa sıcak mı?

Kilo verirken çoğu insan içtiklerine değil yediklerine önem veriyor. Oysa tüketilen sıvılar da zayıflamada büyük bir rol oynuyor.

SAĞLIK 8.07.2023 10:54:00 0
Zayıflamak için soğuk su mu içmek lazım yoksa sıcak mı?

Metabolizmamızın çalışma şekli birçok faktöre göre değişiyor. Yaşam tarzı, alınan gıdalar ve tüketilen içecekler bunda önemli rol oynuyor. Özellikle bazı içecekler bel çevresinde yağ birikimine neden olurken bazıları zayıflamaya katkıda bulunuyor. 

Uzmanlar, insanlar tarafından pek önemsenmese de kilo konusunda içeceklerin de en az katı gıdalar kadar etkili olduğunu belirtiyor. 

DAHA FAZLA SU İÇİN 

Kilo vermek ve göbek yağını azaltmak istiyorsanız, daha fazla su içmeye başlamaktan zarar gelmez. Her gün birkaç bardak daha su içerek midenizin daha tok olduğunu hissedecek ve aşırı yemeyi engellemiş olacaksınız. Bir çalışma, düşük kalorili bir diyet uygularken yemeklerden önce fazladan 500 ml su içen katılımcıların, sadece düşük kalorili bir diyet uygulayanlara kıyasla yüzde 40'tan fazla kilo verdiğini ortaya çıkardı.

İçtiğiniz su ise soğuk olmalı. Başka bir çalışma, soğuk su içmek ile fazla yağ yakmak arasında bir bağlantı buldu. Soğuk su içmek daha da fazla yağ yakıyor, çünkü vücut suyu ısıtmak zorunda kalıyor ve fazladan enerji harcıyor. Bilim adamları, yüksek düzeyde bir bardak soğuk su içen katılımcılarda 40 dakika boyunca yağ yakımının yüzde 25'e kadar arttığını ortaya koydu.

FAZLADAN BİR FİNCAN KAHVE FENA OLMAZ

Bir fincan sıcak kahve düz bir karına sahip olmanıza yardımcı olabilir. Bir araştırma, kafeinin metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olduğunu ve daha fazla yağ yakımına yol açtığını ortaya koydu. Bu, 6 mg kafein içeren bir fincan kahve içen katılımcıların genel olarak daha az kalori tükettiği sonucuna varan başka bir çalışma ile de uyumlu.

YEŞİL ÇAYA DEĞER VERİN

Kahve gibi, daha fazla yeşil çay içmek, içeceğin kafein içeriği nedeniyle göbek yağını yakmanıza yardımcı olabilir. Yeşil çay, depolanmış yağı daha da azaltmak için kafeinle birleşen antioksidanlar içerdiğinden kahveden biraz daha iyi. Yapılan bir araştırma, daha yüksek konsantrasyonlarda kateşinler ve kafein içeren yeşil çay içen katılımcıların, yeşil çay içmeyenlere kıyasla 3 ayda daha fazla yağ kaybettiklerini ortaya koydu.

SİYAH ÇAY DA İYİ BİR ALTERNATİF

Göbek yağını eritmek istiyor ama siyah çayı yeşil çaya tercih ediyorsanız korkmayın. Avrupa Beslenme Dergisi'nde yayınlanan bir araştırmaya göre, yeşil çay kateşinler içermesine rağmen, siyah çay, obez katılımcılarda ağırlığı önemli ölçüde azalttığı gösterilen başka bir antioksidan türü olan yüksek miktarda polifenol içeriyor. Bu polifenoller doğal olarak siyah çayda bulunuyor ve sonuçları görmek için kafeinli çay içmenize bile gerek yok. 

Polifenoller özellikle mide yağını hedefleyerek belinizi inceltmek istiyorsanız siyah çayı harika bir içecek haline getiriyor. Başka bir çalışmada, araştırmacılar katılımcıları üç ay boyunca takip etti ve her gün üç fincan siyah çay içenlerin sadece daha fazla yağ kaybetmekle kalmayıp bel çevrelerinin de önemli ölçüde küçüldüğünü buldu.
 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

18° / 12.6°

Ocaklı: Fadume Yengenin size selamı var; “Geçinemiyorum” diyor

Saadet Partisi'nden 30 Haziran'da olağanüstü kongre kararı

DEVA Partili Karal: Hükümetin yanlış politikaları yüzünden kurban ibadeti, enflasyona yenik düştü

Bahçeli-Özel görüşmesi bugün TBMM'de

Özgür Özel Trabzon’a geliyor!

Karal: “27 ülkenin toplamından fazla olan enflasyon, liyakatsizliğin, gösteriş ve şatafatın, hukuktan uzaklaşma sonucu"

İl başkanı Azaklı: “Yok Öyle Bir Şey”

CHP’li başkanlardan ortak açıklama: Çay fiyatı en az 25 TL olmalı!

CHP Trabzon’da Rapor hazırlıyor

Türk İş 1 Mayıs’ı Bursa’da Kutlayacak

BBP RİZE’DEN BAŞKAN METİN’E ZİYARET

Deniz: Yaş Çay Alım Fiyatı 25 TL ile 28 TL Arasında Olmalı

CHP'li Ocaklı: Rize'deki balık çiftlikleri projesi durdurulsun

Nöroşirurji Uzmanı Op.Dr. Kerem Bıkmaz konu ile ilgili bilgiler verdi..

İmamoğlu'ndan Trabzon'da demokrasi uyarısı: "Demokrasiyi rayından çıkaranlar zulüm çektirir!"

Meral Akşener’in koltuğuna 4 aday! Whatsapp mesajı ortaya çıktı

Dava Arkadaşlarından Nurdan Ardal’ ın Mezarına Bayram Ziyareti

Çiftçi: “Yeni Dönemde Yeni Projelerimiz Var”

Yeniden Refah Partisi Rize İl Başkanı Mhemt Akif Zerdeci Ramazan Bayramı mesajı yayınladı

Hikmet Ayar’dan Ramazan Bayram mesajı