meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Zorluoğlu'nun Trafik Sorunu için Açıklamaları, Trabzon'un Çaresizliğini mi Ortaya Koyuyor?

Ortahisar CHP’li Ömer Dayı, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı’nı hedef aldı.

KARADENİZ 28.07.2023 12:06:00 0
Zorluoğlu

Ortahisar CHP’li Meclis Üyesi Ömer Dayı, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na açıklamaları üzerinden tepki gösterdi. Başkan Zorluoğlu’nun Trabzon’da oluşan trafik yoğunluğuna çözüm olarak, vatandaşların gidecekleri yere daha erken çıkması gerektiğini belirtmişti. Bunun üzerine Meclis Üyesi Dayı, “bu şehrin bir çaresizliğini, acizliğini ortaya koyduğunu” belirtti.

Ortahisar Meclis toplantısında Başkan Zorluoğlu, trafik yoğunluğuyla ilgili şu sözleri kullanmıştı: “Bu kadar çok turistin geldiği bir şehirde, o kadar çok kiralık aracın, tur otobüsünün vesaire olduğu yerde elbette ki trafik yoğun olacak. Hele merkezlerde bu yoğunluğu artık kabullenmemiz gerekiyor. Yani ne yaparsanız yapın Trabzon merkezi dar. Ve şehirleşme süreci çok arzu ettiğimiz şekilde planlı şekilde gerçekleşmiş değil. Akşam saat beşte, dörtte, sabah saat sekizde, dokuzda meydana gelmek isteyen insanlarımızın bu trafiği biraz dikkate alarak hareket etmeleri gerekir. İstanbul'da yaşayan insanlar trafik yoğunluğuna göre kendi işlerini ve çıkışlarını ayarlıyorlar. Trabzon'da artık yaz aylarında özellikle bazı bölgelere gidecek olan vatandaşlarımızın biraz daha trafiği hesap ederek gitmelerinde fayda var. Bu tabii bizim trafiği kolaylaştırmak, rahatlatmak adına yaptığımız ve yapacağımız çalışmalara mani bir durum değil. Ama vatandaşlarımızın da biraz daha rahat saatleri tercih etmelerini öneriyorum.”

“BU ŞEHRİN BİR ÇARESİZLİĞİNİ, ACİZLİĞİNİ ORTAYA KOYUYOR”

Dayı yerel yönetime şu sözlerle isyan etti: “Ben Başkan Zorluoğlu’nun yaptığı konuşmayı çok talihsiz bir açıklama ve beyanat olarak nitelendiriyorum. Yani kendisini de aciz duruma düşürüyor. Bu açıklama Belediye Başkanı'nı aciz duruma düşürür. Dikkatinizi çekiyorum. Çok talihsiz olduğunu ifade ediyorum. Kamuoyunun taktirine bırakıyorum. Ve bunun da bu şehrin bir çaresizliğini, acizliğini ortaya koyduğunu belirtiyorum. Yani böyle bir beyanat olmaz. Kabul görmez. Ne yaptınız peki? Siz ne yaptınız bu ha birtakım şeyleri yaparsınız da ondan sonra hani vatandaşa da düşen bir görev, sorumluluk varsa tamam vatandaş da yerine geçsin. Ama siz ne yaptınız?”

“KAMUOYU YARARINA NE OLDU?”

Dayı, kamu yararının gözetilmediğini savunarak, “20 yıldan beri iktidarsınız. Master Planı diye bir proje ortaya koydunuz, yeni yollar, bağlantılı yollar, işte otoparklar diye. Ya bakın. Tanjant'ta kamu yararına bir otopark yapıldı bu şehirde. Değil mi? Kamu yararı ne oldu? 10 araçlık bir vatandaşın yeriniyse şimdi kamulaştırıyorsun. Ne diyorsun? Kamuoyuna veya o yer sahibine. Biz burada bir proje düşünüyoruz. Ne düşünüyoruz? Otopark. peki kimin yararına? Kamu yararına. Yani halkın yararına peki ondan sonraki süreçte başlamadan 300 araca düşürüyorsunuz. Sonra satıyorsunuz. E orada dükkanların her birinin birer ikişer arabasını da koyduğunuz zaman 110 araca düşüyor. Onun hesaplamasını da yaptık biz. X bir kişiye sattınız. Peki ne oldu kamuoyu yararına şimdi?” dedi.

“BİR YÖNETİCİNİN BÖYLE BİR AÇIKLAMA YAPMASI AKILLARA ZARAR”

Sözlerine devam eden Dayı, “Trabzon'un şimdi şu andaki bu trafik sorunları içerisinde az önce o Master Planı yani Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun ortaya koyduğu proje gerçekleşti mi? Hayır gerçekleşmedi. Sen söz verdin, taahhütte bulundun. Şimdi diyorsun ki vatandaş sen bir saat önce evinden çık ve trafik yoğunlaşmasın veya yoğunluğa düşme yani o yoğunlukta bulunma. Bu akıllara zarar ya. Vallahi akıllara zarar. Yani bir yöneticinin böyle bir talihsiz bir açıklaması ve kendini bir konuma düşürmesini de ben kamuoyunun takdirine sunuyorum.” açıklarında bulundu.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

26.4° / 21.7°

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin